Család

Legkisebbek anyák napi ajándéka saját kezűleg

Május első vasárnapja az édesanyák ünnepe. Az egyik legbensőségesebb alkalom, amikor kifejezhetjük hálánkat és szeretetünket anyukánknak. Nincs is beszédesebb ilyenkor, mint egy szívhez szóló, saját magunk által elkészített anyák napi ajándék.

Nagyobbak már simán egyedül is elkészíthetik, kisebb gyerkőcöknek jó, ha apa, nagyobb testvér vagy rokon besegít az elkészítésben, nehogy az olló megcsússzon, vagy a ragasztóval meggyűljön a bajuk. A legtöbb szükséges hozzávaló megtalálható otthon, de ha mégsem, akkor is könnyedén beszerezhetők a legközelebbi hobbi- vagy barkácsboltban.

Anyák napi ajándékkészítés apával

Ez egy otthon már meglévő alapanyagokból apával elkészíthető anyák napi ajándék. Bár a legkisebbek úgy érzik, nekik egyedül is menne, azért jó, ha velük van egy felnőtt, mikor piros festékbe mártják a tenyerüket. A tenyércsokor lehet egyszínű piros vagy mindenféle színben pompázó is.

Pinterest

undefined

Szívmelengető anyák napi ajándék, anyukák és nagymamák kedvence lesz. Ráadásul szuperegyszerűen elkészíthető. Nem kell hozzá más, mint színes muffinpapír és persze egy kisméretű fénykép a gyerkőcről. Készítsük el színes, egymásra ragasztott kartonból a képeslap alapját. Vágjuk ki zöld papírból a virág szárát és leveleit, majd jöhet a muffinpapír. Ennek a kerek alját kivágjuk, s a képeslapra ragasztott fénykép köré illesztjük. Annyira cuki, hogy ez a saját készítésű anyák napi ajándék sohasem kerül majd le a polcról!

Pinterest

undefined

 

A legcukibb anyák napi ajándék, amelyet kisgyerekkel is könnyedén el tudunk készíteni. Egyszerű só-liszt gyurmáról van szó, elkészítéséhez a són és a liszten kívül természetesen még langyos víz is kell. A hozzávalókat olyan arányban adagoljuk, hogy egy könnyen formázható, nem ragacsos “tésztát” kapjunk. Formázzuk szív alakúra, és nyomdázzuk bele a kisebb gyerekek talplenyomatát, de írhatunk is bele pálcikával. A forma sütés nélkül is keményre szárad 1 nap alatt. Ezután lehet festeni, és kész is az ajándék. Jó, ha anyák napja előtt pár nappal már nekikezdünk.

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top