Család

Elkapta a rendőr a cipőtolvaj kislányt, de nem az történt, amire számítanál

Szívmelengető történet egy amerikai rendőrről, aki első egyenruhában töltött hete során sokat tett az egyenruhások iránti szimpátia megerősítéséért.

Az atlantai Che Milton épphogy kikerült a rendőr-akadémiáról, amikor első munkahetén hívást kapott a szolgálati rádióján: egy közeli, olcsó ruhákat árusító üzletben tolvajt fogtak.

Milton a helyszínre érkezve tudta meg, hogy a lopást egy 12 éves lány követte el, aki egy pár, két dollár értékű cipővel akart fizetés nélkül távozni. A kislány könnyek között mondta el a rendőrnek, hogy csak 5 éves húgának szeretett volna egy kis örömet szerezni, mivel a család annyira szegény, hogy még az olcsó cipőre sem futja nekik.

A fiatal rendőr ezután hazakísérte a lányt, aki a város egyik rossz hírű negyedében egy kis házban él szüleivel és négy testvérével együtt. Milton szíve összeszorult, amikor meglátta, hogy a szegényes kunyhóban bútorok sincsenek, a család tagjai pedig a padlóra terített pokrócokon alszanak.

Che Milton megmutatta, hogy egy kis emberség mennyit ér (Fotó: Atlanta Police Department)
Che Milton megmutatta, hogy egy kis emberség mennyit ér (Fotó: Atlanta Police Department)

Amikor hazaértek, a kislány anyja éppen takarított, miközben egyik kezével a legfiatalabb gyereket fogta az oldalán. A rendőrnek elmondta, hogy a férjét szinte alig látja, annyit dolgozik, ő viszont nem tud munkába állni, mert a család nem engedheti meg magának az óvodai költségeket.

“Láttam, milyen körülmények között élnek a gyerekek: még étel sem volt az egész házban” – mondta Milton a CNN hírcsatornának nyilatkozva.

A jószívű rendőr ezután egy közeli pizzériába hajtott, ahonnan négy hatalmas pizzával érkezett vissza. Az ezt követő hetekben is rendszeresen megjelent a család házánál, akiknek mindig vitt néhány új ruhát vagy pár csomag pelenkát.

“Én is követtem el hibákat az életem során, ezért szerettem volna tenni valamit értük” – mondta Milton.

Az eset után nem sokkal Miltont felhívta a szolgálatvezető őrmestere, a fiatal rendőr pedig elsőre azt hitte, valamilyen szakmai hibát követett el az ügy kezelése során. Kiderült azonban, hogy éppen az ellenkezőjéről van szó: a rendőrőrsön dolgozó kollégái hallottak a kislány esetéről, és terjeszteni kezdték a történetet.

Rengeteg támogató jelentkezett, és sokan hívták a rendőrőrsöt, az iránt érdeklődve, hogy mivel tudnának segíteni a nehéz sorsú családnak. Rövidesen már az atlantai rendőrség Facebook-oldalán is elkezdtek érkezni a felajánlások adományokról, új és használt ruhákról, amelyeket a család tagjainak szántak az internetezők.

“Ahogy Milton rendőrtiszt kezelte az esetet, jól mutatja, hogy nemcsak a törvény betartatásával foglalkozik, hanem külön erőfeszítéseket is tesz, hogy szerves részévé váljon annak a közösségnek, amelyben dolgozik” – áll a rendőrőrsnek a CNN-hez eljuttatott közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top