Család

Történelmet írtak a ritka betegséggel született hármas ikrek

A gyerekek anyukája kis híján sokkot kapott, mikor megtudta, hogy egyszerre három gyermeket vár. Hát még, amikor kiderült, hogy mindhárman ugyanabban a ritka betegségben szenvednek.

“A férjemmel, Mike-kal azért szerettünk volna két kisfiunk után egy harmadik gyermeket is, mert bíztunk benne, hogy lány lesz. Amikor egy rutinvizsgálat során kiderült, hogy várandós vagyok, nagyon megörültem, és elkezdtem reménykedni” – mesélte a Today.com amerikai hírmagazinnak a most 38 éves Amy Howard.

A büszke anyuka azt mondja, kis híján kiesett a székből, mikor megtudta, hogy nem egy, hanem egyszerre három gyermeket hord a szíve alatt. “Nem sokkal később megtudtam azt is, hogy mindhárom gyermek fiú, akik ritka rendellenességgel fejlődnek.”

Történelmet írtak a ritka betegséggel született hármas ikrek

Mint kiderült, a három baba, Hunter, Jackson és Kaden is az úgynevezett kranioszinosztózissal jött a világra, melynek következtében a koponyacsontjaik között lévő varratok idő előtt csontosodtak. “Életünk legnehezebb néhány hete volt” – ezt már az édesapa mondja, aki elárulta, az ikrek alig 11 hetesek voltak, amikor mindhármukat megműtötték.

“A beavatkozásra szükség is volt, a csontosodás miatt ugyanis fennállt a veszélye, hogy sérülhet az agyuk. Az operáció után most mindhárman speciális sisakot viselnek, amely abban segít, hogy a koponyájuk visszanyerje a formáját” – mondta az anyuka, aki azt mondja, a nehézségek ellenére is nagyon boldogok ikreikkel.

Történelmet írtak a ritka betegséggel született hármas ikrek

Ha változtathatnánk bármin, akkor se tennénk. Mindent ugyanígy csinálnánk” – tette hozzá, majd elárulta, bár továbbra is minden vágyuk egy kislány, újra nem fognak próbálkozni. “A mi szerencsénkkel biztos megint hármas ikreink lennének!”

Olvass még többet hármas ikrekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top