Család

6 hónapig ült ártatlanul a legdurvább orosz börtönben Károly

Hat hónapig tartották fogva egy orosz börtönben Károlyt. A magyar kamionost egy halálos balesetet követően ártatlanul zárták gyilkosok, bűnözők közé.

Hat hónapos orosz börtön után végre hazatérhetett Károly. A 46 éves magyar kamionost egy halálos áldozatot kö­vetelő baleset miatt ártatlanul hurcolták meg Oroszországban. Nem hibázott, ennek ellenére 3 millió forintra rúgó sérelemdíj ellenében bocsátották csak szabadon.

Károly a Borsnak mesélt a történtekről. Orjol közelében az esti órákban, a semmiből bukkant elé egy kivilágítatlan, pótkocsis rotációs kapával közlekedő helyi férfi. Olyan későn vette észre, hogy nem tudta a balesetet elkerülni. A hatóságok szerint a magyar kamionos nem hibázott, az orosz sofőr ráadásul részegen vezette a járművet. Később mégis Károlyra akarták kenni a felelősséget. 

Károlyt egy háromszáz éve épített börtönbe zárták, amely az egyik legkeményebb hely Oroszországban. Ártatlanul zárták bűnözők, gyilkosok, drogosok közé, akik mind az ítéletre vártak. A néhány négyzetméteres cellában többnyire négyen laktak együtt. A zárkában csontig hatolt a hideg, néhány óránál többet sosem tudott aludni. Az étel ehetetlen volt, sokszor cukrozott kenyeret kaptak. A hat hónap alatt Károly 20 kilót fogyott.

Károly joggal érzi, hogy az oroszok fél évet elvettek az életéből. Egyelőre gondolkodik a kártérítésen, abban ugyanakkor már most biztos, Oroszországba legfeljebb ha turistaként tér vissza, a kamionozással végleg fölhagyott.

Orjol közelében történt a baleset, Károlyt vétlenül zárták börtönbe

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top