Család

Nincsenek állatok között élő Mauglik, csak kegyetlen szülők vannak

Azonnal híre ment a világban annak az indiai kislánynak, akit a dzsungel mélyén találtak meg a hatóságok, miközben négykézláb közlekedett, és artikulálatlan hangokat adott ki. Elneveztek Maugli-lánynak, holott ez a kifejezés nemcsak hogy megtévesztő, de bántó is rá nézve.

Az indiai Uttar Pradesh államban az erdő mélyén, majmok között találtak rá egy 8-9 év körüli lányra idén januárban a helyi hatóságok. A lány négykézláb közlekedett, és nem tudott beszélni, sikított vagy más artikulálatlan hangokat adott ki magából, így nem kellett sok fantázia ahhoz, hogy a sajtóban A dzsungel könyvére asszociálva Maugli-lánynak nevezzék a rendőrök által egyébként Ehsaasra keresztelt gyereket. Ehsaas híre úgy terjedt el, mint a kislány, aki évekig az állatok között nevelkedett.

Csakhogy ez a híresztelés téves, mi több: bántó. A gyereket előbb kórházba szállították, most pedig egy otthonban él, és az orvosok, valamint a rendőrök utánajárásának köszönhetően mostanra világos lett: kizárt, hogy a lány éveket töltött volna egyedül a dzsungelben. 

Egyrészt a gyerek valószínűleg nem élte volna túl a mostoha körülményeket, másrészt szinte lehetetlen, hogy az erdőbe telepített több száz vadfigyelő kamera egyszer se rögzítette volna Ehsaas mozgását – írja a Hindustan Times. Ennél sokkal valószínűbb azonban, hogy mielőtt a hatóságok észrevették volna a lányt az erdőben, Ehsaas szülei egyszerűen magára hagyták őt a természetben. Sajnos erre azért is megvan az esély, mert a lány valószínűleg értelmi és testi fogyatékkal él – ezért nem tud rendesen mozogni és beszélni –, és Indiában előfordul, hogy az ilyen hibákkal született lánygyerekről egyszerűen lemondanak a szülők.

Ehsaas állapota a megtalálása óta egyébként javul, a rendőrség a gyerek szülei után nyomoz. Eddig egy nagybácsi jelentkezett be a lányért, de állítólag nem tudta meggyőzni arról a hatóságokat, hogy valóban vér szerinti rokona lenne Ehsaasnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top