Család

Facebook-posztja mentette meg születendő kisbabája életét

Amikor a várandósság 35. hetében az egész teste viszketni kezdett, Christina sejtette, hogy valami nincs rendben. Egy Facebook-poszt segített rajta.

A fiatal amerikai nő, Christina DePino a várandóssága 35. hetében járt, mikor először jelentkeztek nála a kellemetlen tünetek. “Egyik napról a másikra furcsa viszketés kezdett kínozni: először csak a végtagjaimon, végül az egész testemen” – kezdte a CBS amerikai hírcsatornának, majd hozzátette, sokáig azt hitte, új otthonuk száraz levegője miatt érzi a kellemetlen viszketést.

“Néhány nap után a viszketés annyira felerősödött, hogy már aludni sem hagyott. Ráadásul az egész testem tele volt vérző sebekkel a sok vakarózás miatt.” Christina egyik este végül úgy döntött, Facebook-posztban kér segítséget ismerőseitől, hátha korábban valamelyikük már találkozott ilyen tünetekkel.

Nem sokkal azután, hogy közzétette panaszát, jelentkezett egyik ismerőse, aki azonnal orvoshoz parancsolta a kismamát, mondván, egy ritka, a várandósság utolsó szakaszában jelentkező komplikációtól, az intraheptikus kolesztázistól, vagy más néven epepangástól szenved. “Az orvosom egy egyszerű vérvizsgálat után beigazolta a gyanúmat, majd közölte, bár a komplikáció rám nézve veszélytelen, a babámra nagyon is veszélyes: többek között jelentősen növeli a koraszülés esélyét.”

A babára való tekintettel az orvosok végül a várandósság 37. hetében megindították a szülést. “Rexa Lea szerencsére teljesen egészségesen született” – mondja Christina, aki a szülés után közzétette történetüket a közösségi oldalán, hogy segítsen más, hasonló helyzetben lévő kismamákon. “Ha valamelyikőtöknél jelentkezne a kellemetlen viszketés a terhessége alatt, ne habozzatok, azonnal menjetek orvoshoz.”

Olvass még többet a terhességről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top