Család

Szívszorító fotók: ennyire erős a kapocs nagyszülők és unokák között

A szeretet egyik legvarázslatosabb formája az, amelyik nagyszülők és imádott unokáik között sugárzik. Egy fotós édesanya ezt örökítette meg.

Bár kislány voltam, amikor elveszítettem a nagyszüleimet, mind a mai napig hiányoznak, és életem egyik legnagyobb veszteségeként élem meg hiányukat. Ők jutottak eszembe, és emiatt lett ólomnehéz a szívem, amikor megláttam a litván fotós, Ivette Ivens képeit, aki Generations sorozatában gyermekei és szülei szeretetteljes kapcsolatát örökítette meg. Bár a fotós az USA-ban a nagyszülők pedig Litvániában élnek, és mindössze évente egyszer-kétszer tudnak találkozni, a szerelem és az izgalom mindennél erősebb. 

“A képek nem beállítottak, valamennyi pillanat érintetlen és őszinte  nyilatkozta a fotós. – Nem pózolnak sem a nagyszülők, sem az unokák, nem érdekli őket, hogy milyen ruha van rajtuk, nem akarják a legszebb arcukat mutatni. Gyakran, amikor szülőket fotózom, az édesanyák nagyon rákészülnek a feladatra, fodrászhoz mennek, sminkelnek, és a végeredmény így is szép lesz, de mégis tudják visszaadni az őszinte önfeledtséget azok a képek.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top