Család

Áprilistól a neten kérhetnek segítséget az egyedülálló szülők

Jogi, pszichológiai tanácsadást és mediációs segítséget kaphatnak azok az egyedülálló szülők, akik igénybe veszik az Egyszülős Központ online szolgáltatásait.

A gyermeküket egyedül nevelő szülők segítésére állami támogatással, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közreműködésével alakul meg idén az Egyszülős Központ, amely szolgáltatásait az érintettek javaslatait figyelembe véve alakítja ki. A központ áprilisban elindította azon online szolgáltatásait, amelyekre a legnagyobb igény mutatkozik, így jogi, pszichológiai tanácsadást és mediációs segítséget kaphatnak a hozzájuk fordulók – áll az Egyszülős Központ közleményében. Azt írják, az online szolgáltatások az ország bármely részéről ingyen elérhetőek.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2005-ben jött létre, hogy segítse az egyedülálló, elvált, megözvegyült szülők által fenntartott egyszülős családokat. Ma Magyarországon körülbelül 300 ezer családból hiányzik az egyik szülő, és ezek a családok több mint félmillió gyereket nevelnek. Az idei évtől állami támogatással nyílik arra lehetőség, hogy ezek a családok több segítséget kapjanak mindennapi nehézségeik megoldásában.

Az alapítvány online közvélemény-kutatást végzett az érintettek körében, hogy milyen nehézségekkel küzdenek, és milyen jellegű segítségre lenne leginkább szükségük. A több mint ezer válaszadó véleményének figyelembe vételével indítja el tavasszal az Egyszülős Központ – számos szakember közreműködésével – online szolgáltatásait, akik jogi tanácsadással, lelki segítségnyújtással, mediációval (alternatív vitarendezéssel) állnak – az alapítványon keresztül – a hozzájuk fordulók rendelkezésére. A szolgáltatások ingyenesek, e-mailben, skype-on és telefonon keresztül lehet őket igénybe venni, de a lehetőségektől függően személyes konzultációra is lesz lehetőség.

Ezt olvastad már?

Egyszülős családok

Ez is érdekelhet Megnézem

Az év második felében megnyíló központ munkáját segítő szakemberek köre folyamatosan bővül, munkatársai pedig tavasztól az online tanácsadásokon kívül rendszeresen szerveznek közösségépítő programokat, és a tervek szerint nyáron legalább száz gyermeknek biztosítanak majd kedvezményes táborozási lehetőséget – olvasható a Központ közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top