Család

Ne zokogd tele a párnádat csak azért, mert szingli vagy!

A szingliélet nem csupa derű és napfény, de azért nem is arról szól, hogy a nő minden éjjel zokogva alszik el nagy magányában. Ha szingli vagy, használd ki az idődet, mielőtt beköti a fejed a szőke herceg fehér lovon.

Rachel Reva életmód-tanácsadó, aki arra specializálódott, hogy nőknek adjon a sikeres élethez tippeket, ellát minket remek tanácsokkal, hogy mi mindent meg kellene tapasztalnunk, mielőtt megházasodnánk. Azt javasolja, hogy a szingliként eltöltött éveket ne arra pazarold, hogy búslakodsz és erőlködsz a párkeresés miatt, hanem inkább tekints erre úgy, mint egy olyan időszakra, amikor értékes tapasztalatokkal gazdagodhatsz. Mert ezektől a tapasztalatoktól sokkal jobb lehet majd a házasságod.

1. Élj egyedül

Az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal. Valószínűleg annyira megszoktad már, hogy mindig van körülötted valaki, hogy nehéz elsőre szembenézni önmagaddal, ha úgy döntesz, egyedül szeretnél élni. Ha lehetőségként tekintesz a szingliségre, akkor megtanulod, hogyan lehetsz önmagad legjobb barátja, ez pedig egyenesen vezet oda, hogy nem fogsz függeni érzelmileg a párodtól sem, nem omlasz össze, ha néha nélküle kell megoldanod a mindennapokat.

Ne zokogd tele a párnádat csak azért, mert szingli vagy

2. Utazz egyedül

Nem kell elmenni fél évre Indiába és keresni a megvilágosodást, de érdemes néha fogni magad, és egyedül elutazni valahova, ahova csak kedved tartja. A leghasznosabb tapasztalatokat magadról ilyenkor szerezheted, ráadásul sokkal könnyebben is barátkozol útközben, ha egyedül mész. Felszabadító érzés, hogy stresszmentesen, anélkül, hogy alkalmazkodnod kellene bárkihez, oda mész, ahova akarsz.

3. Hozz önálló pénzügyi döntést

Lehet az a döntés egy ingatlan bérlése, kocsivásárlás vagy egy nyaralás, ami nagyobb összeget kíván. A lényeg az, hogy tapasztald meg, ura vagy a pénzügyeidnek, és elérheted a céljaidat egyedül is. Nem kell gazdag pasit fogni ahhoz, hogy teljes életet biztosíts magadnak anyagilag. Ha ezt bebizonyítod magadnak, egész más szemmel fogod keresni a társadat is.

4. Főzz vacsorát egy főre

Főzd azt a vacsorát a legnagyobb körültekintéssel és élvezettel. Mert magadért teszed. Ha pedig elkezdesz megfelelően gondoskodni magadról, kiszolgálod a saját igényeidet, sokkal magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válsz.

Ne zokogd tele a párnádat csak azért, mert szingli vagy

5. Találd ki a saját ünnepeidet

Talán a karácsony a legnehezebb szingliként, mert bár ott a tágabb család, mégis rád törhet a magány érzése. Könnyebbé teheted az ünnepeidet, ha kitalálsz magadnak saját hagyományokat. Mint például hogy filmmaratont tartasz karácsonykor, és pizsiben lófrálsz egész nap. Különlegessé teheted saját magadnak az ünnepeket, nincs feltétlenül és mindenáron szükséged másokra ahhoz, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Ha mindezt megtapasztalod, más ember válik belőled, akinek a párkapcsolati elvárásai is megváltoznak. Annyira jól érzed majd magad egyedül is a saját életedben, hogy hirtelen nem is tudod majd, hova tudnád beilleszteni az új szerelmet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top