nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
1 év után láthatja édesanyja a Romániába vitt 4 éves kislányt

1 év után láthatja édesanyja a Romániába vitt 4 éves kislányt

Egy év után láthatja ismét a makói édesanya a Romániába vitt 4 éves kislányt. A gyereket tavaly apja törvényellenesen vitte magával a szomszédos országba.
NLCafé
f Ajánlom

Az Igazságügyi Minisztérium ígérete szerint hamarosan ismét láthatja kislányát Zsuzsanna. A gyereket tavaly ilyenkor jogellenesen vitte Romániába a korábbi élettárs és apa.

A 4 éves kislányt az édesanya tudta és beleegyezése nélkül vitte tavaly márciusban az apa a Sepsiszentgyörgyön élő nagyszülőkhöz. A férfi azt követően sem hozta vissza Makóra Iringót, hogy a magyar bíróság végzésével ideiglenesen az anyának ítélte a gyermekfelügyeleti jogot. Az apa Romániában kérte ugyanezt, az ottani bíróság ugyanakkor nem tartotta magát illetékesnek, hogy a kislány elhelyezéséről döntsön.

Zsuzsanna az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult, ahol megígérték, segítenek, hogy a kis Iringó mielőbb hazajöhessen. Az asszony a Délmagyarnak panaszolta, semmilyen kapcsolata nincs a kislányával azóta, hogy volt élettársa elvitte. Még a születésnapján sem beszélhetett vele, a telefont nem adják át neki, még Sepsiszentgyörgyre is elutazott, hogy láthassa a kislányt, de csak a ház kapujáig jutott.

Romániába vitte apja a 4 éves kislányt

A címlapfotó illusztráció

Megosztás Facebookon