Család

A feleség nem tudott teherbe esni, a férj szülte meg közös gyermeküket

A transznemű férj öt sikertelen mesterséges megtermékenyítés és egy vetélés után hozta meg a nehéz döntést: ő fogja kihordani közös gyermeküket.

“A feleségem és én abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy lehetett B-tervünk. Volt ugyanis egy másik méhünk, amibe az orvosok beültethették a megtermékenyített petesejtet” – nyilatkozta a Daily Mail című brit lapnak Chris Dupin, aki három évtizeddel ezelőtt Christinaként látta meg a napvilágot.

A transznemű férfi azt mondja, számára már gyerekként egyértelművé vált, hogy rossz testbe született, de évekig tartott, mire ezt a környezetével is elfogadtatta. Alig múlt 20 éves, mikor Christináról Chrisre változtatta a nevét, nem sokkal később pedig feleségül vette barátnőjét, Amyt.

A feleség nem tudott teherbe esni, a férj szülte meg közös gyermeküket

Noha a várandósság egy abszolút női dolog, és azt gondoltam, gondot okoz majd ennek kezelése, végül soha, egyetlen percig sem volt problémám vele. Nem úgy a közvetlen környezetünknek. Meg a családunknak. Nekik idő kellett, hogy megemésszék a dolgot” – mesélte Chris, majd hozzátette, mikor a szülést követően Amynél nem működtek a tejszaporító gyógyszerek, ezt a feladatot is átvette feleségétől.

Lányuk, Hayden 2014-ben jött a világra, és ezzel még nem ért véget a család bővülése. Két évvel később, azaz tavaly, Amynek is sikerült teherbe esnie. Azt mondja, a világ legszerencsésebb nőjének érezte magát a várandóssága alatt, férje ugyanis pontosan tudta, mit érez, min megy keresztül és milyen félelmek kínozzák. Kisfiuk, Milo októberben született meg.

Olvass még többet a transzneműségről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top