Család

13 évet kapott a kislányát összeszurkáló lajosmizsei apa

A férfi úgy érzi, hogy ő maga is áldozat.

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a lajosmizsei férfit, aki egy konyhakéssel többször mellkason szúrta saját másfél éves kislányát.

A táblabíróság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 33 esztendős vádlottat, és a szabadságvesztés mellett megszüntette a férfi szülői felügyeleti jogát is.

A vádlott, akit erőszakos bűncselekmény miatt korábban már öt év fegyházra ítéltek, 2014-ben született kislányával, élettársával és rokonaival lakott egy lajosmizsei házban, míg az asszony 2015 májusában el nem hagyta. A férfi 2014-től többször fogyasztott kábítószert, a bűncselekmény elkövetése előtt – bánatában, hogy élettárasa nem költözött vissza hozzá – négy napig “kristályt” szívott. A drogfogyasztás után a vádlott hallucinált, úgy vélte, hogy a körülötte lévő családtagjai meg akarják ölni, gyermekét el akarják tőle venni. 2015. szeptember 10-én reggel  magához vett egy 21 centiméteres pengéjű konyhakést, és a magához ölelt kislányát négyszer mellkason szúrta. Ezt követően öngyilkossági szándékkal önmagát is háromszor megsebezte, de csak jelentéktelen sérüléseket okozott saját magának.

A vádlott szülei, amikor meglátták a véres férfit, elvették tőle a kislányt és a kést, majd mentőt hívtak. A mentősök a gyermeket nem vizsgálták meg, mert a rokonok azt állították, csak a férfi sérült meg. A vádlottat kórházba vitték, ám ezután a nagymama észrevette a kislány mellkasi sérüléseit, ezért orvoshoz vitte. A doktor nem ismerte fel a mellkasba és hasüregbe hatoló szúrt sérüléseket, ezért azokat leragasztotta, és hazaküldte őket. A gyerekhez csak azután hívtak mentőt, hogy délután vért hányt. Sérüléseit Szegeden látták el, életét a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A tárgyalásra kezén és lábán összebilincselve elővezetett férfi tagadta, hogy ő sebesítette volna meg életveszélyesen gyermekét, az utolsó szó jogán úgy fogalmazott, mindketten áldozatok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top