Család

Börtönre ítélte a bíróság a lúgos orvost

Másodfokon börtönre ítélte a bíróság B. Krisztiánt, aki lúggal leöntötte korábbi barátnőjét, súlyos és maradandó sérülést okozva a nőnek.

Pénteken tárgyalta a Fővárosi Ítélőtábla B. Krisztián ügyét. A Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatóját a bíróság a mai napon 9 év börtönbüntetésre ítélte. A férfi még 2013-ban lúggal súlyos és marandandó sérüléseket okozott korábbi barátnőjének. A nő szakított az orvossal, ezért az bosszúból elkábította, majd nemi szervére lúgot öntött.

A bíróság súlyosbította az első fokon kiszabott négyéves börtönbüntetést. Az orvost életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt mondta ki bűnösnek az ítélőtábla. Szakmájától végleg, a közügyek végzésétől pedig kilenc évre tiltották el.

 A férfivel 2012 végén szakított barátnője. Az orvos nem hagyta annyiban, folyamatosan zaklatta a nőt. 2013 márciusában az egyik hétköznap reggel, miután az asszony gyermekei elmentek otthonról, B. Krisztián a nőt annak lakásánál várta. Amikor az kilépett az ajtón, visszalökte, majd lefogta, és kábító hatású injekciót adott a combjába. Ezután levetkőztette, és maró lúggal öntötte le a nemi szervét.

A “lúgos dokiként” elhíresült férfi pokrócba csavarta az eszméletlenül fekvő nőt, összeszedte a mobiltelefonokat, a számítógépeket és kulcsokat, majd a nőre zárta a lakást, és visszament dolgozni a Budai Irgalmasrendi Kórházba. Az asszonyra órákkal később élettársa és volt férje talált rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top