Család

Nevetséges a büntetése a kutyát lenyilazó rendőrnek

Elítélte a bíróság azt a zalai rendőrt, aki még tavaly nyilazta le a szomszéd kutyáját, mert az gyakran átjárt a kertjébe.

A hivatásos rendőrként szolgáló, 34 éves Zoltán udvarára többször átszökött a szomszéd kutyája. Hógolyó annyira bosszantotta a férfit, hogy többször is szólt a gazdájának, csináljon az állattal valamit, vagy javíttassa meg a kerítést, hogy a kutya nem tudjon átszökni. A szomszéd füle botját sem mozdította a kérésre.

Tavaly február 16-án aztán végképp megelégelte Zoltán a kutyát, amelyik aznap reggel fél 7 körül is éppen udvarában ólálkodott. A rendőr előkapta számszeríját és 40 centis nyílvesszővel az állatot oldalba lőtte. A nyílvessző a kutya tüdejét érte, az állat szinte azonnal elpusztult. A szomszédasszony szeme láttára Zoltán az állat tetemét zsákba csomagolta, majd a Gellénházára vezető út melletti erdős részen kidobta az autójából.

Zoltánt a szomszédok feljelentették, ellene a szekszárdi járásbíróságon büntetőeljárás indult. A hivatásos rendőrt állatkínzás vétségében találták bűnösnek, amely miatt 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélték és kötelezték. Az összeget az elpuszult kutya elszállíttatásával és elhamvasztásával felmerült kiadások kártérítéseként kell a szomszédnak megfizetnie, valamint a felmerült nyomozási költségeket is meg kell térítenie. Az ítélet nem jogerős – írja a Zaol.hu.

Nyílpuskával lőtte le a szomszéd kutyáját a zalai rendőr
Nyílpuskával lőtte le a szomszéd kutyáját a zalai rendőr

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top