Család

Csiszár felesége is kaphat munkát a konzulátuson

Ha a főkonzullá kinevezett Csiszár Jenővel tart a neje is Milánóba, ő is kaphat munkát a konzulátuson, és remekül fog keresni.

Egy új rendelet értelmében már a szakképesítés nélküli, gimnáziumi végzettséggel vagy érettségivel rendelkezőket is ki lehet nevezni külszolgálatra kormányzati ügykezelőnek. Emellett létrejött a a külképviselet által foglalkoztatott házastárs kategória is. 

Mindezek értelmében például a milánói főkonzullá kinevezett Csiszár Jenő felesége, az egykori válogatott kosárlabdázó Ujvári Eszter is állást kaphat a konzulátuson – mutat rá a HVG cikke.

A lap úgy számol: a foglalkoztatott házastárs fizetése – ha például titkárnőként, referensként vagy ügyintézőként dolgozik a konzulátuson – az alapilletmény 2,6-szorosa, de még egy szakács, gondnok, takarító is 2,2-szeres illetményi fizetést kap. Az illetmény Milánóban 475 ezer forintra emelkedik, így egy férj-feleség 1,235 milliót kereshet, de egy érettségivel is már 1 millió körül lehet a havi bér. Emellett jár a havi 300 ezres lakhatási és vegyes költségtérítési alap, valamint a 150 ezres óvodáztatási és iskoláztatási alap. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top