Család

Ezért nem látta orvos sokáig a sziámi ikrekkel terhes kismamát

Megszólalt az azóta elhunyt sziámi ikerpár nagymamája, és megrázó részleteket mesélt.

Háromszor küldték el az orvosok a lányát, mire végre alaposabban megvizsgálták – állítja a Borsnak a sziámi ikreket szülő nő édesanyja. A szívüknél összenőtt ikerpár mindössze két órát élt, a család a Laura és a Patrícia nevet adta a kislányoknak, akik egy törzzsel, egy gerinccel, két lábbal, karral és fejjel, két szívvel egy szívburokban, és egy kisbabára való, azaz öt tüdőlebennyel jöttek világra.

A nagymama elmondta, hogy a terhesség 26. hetén a lányával ment, és elismeri, hogy hisztizett, hogy végre megvizsgálják a 22 éves kismamát. “Bementem vele a vizsgálóba. Három gyerekem van, az ultrahangon már én is egyből láttam, hogy nagy baj van. Na­gyon nagy.”

Azt is hozzátette, hogy a lánya kérésére a gerinc­érzéstelenítés helyett inkább elaltatták a műtéthez. “Nem látta a lányokat, mi sem láttuk. Egyelőre azt sem tudjuk, hogy mikor temethetjük el őket, hiszen az anyakönyvezésük sem egyszerű” – mondta a Borsnak a nagymama, aki egyébként senkit nem hibáztat az ügyben, és mielőbb lezárná életüknek ezt a tragikus időszakát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top