Család

Úgy akart kinézni, mint a legjobb barátja – leborotválta a haját az ötéves

A kisfiú azt kérte anyukájától, hogy vágjon neki olyan hajat, mint a legjobb barátjáé, hogy megviccelhessék az óvónőjüket.

A két amerikai óvodás, Jax Rosebush és barátja, Reddy, az elmúlt napokban a lehető legcukibb okból lett világhírű. A dolog múlt pénteken kezdődött, egy hajvágással. Jax édesanyja, Lydia úgy érezte, kisfia bozontos haja túl hosszú már, ezért indítványozta neki, hogy vágassák le.

“Jax szerencsére benne volt a dologban, sőt külön megkért rá, hogy pontosan olyan frizurát csináltassunk neki, amilyen a legjobb barátjának, Reddynek van” – mesélte később az anyuka a megható történetet a Today.com amerikai hírmagazinnak. Hozzátette, kisfia azért vágyott afroamerikai barátjáéhoz megszólalásig hasonló frizurára, mert szerették volna megviccelni az óvónőjüket.

“Kitalálták, hogy egy napra helyet cserélnek, és bár pontosan tudják, hogy különböző a bőrszínük, mégis úgy érezték, az egyetlen dolog, ami megkülönbözteti őket, a frizurájuk.” Az anyuka elárulta, a hajvágás után Reddy és Jax meg is valósították a tervüket, megviccelték az óvó nénit, aki belement a játékba.

Úgy akart kinézni, mint a legjobb barátja – leborotválta a haját az ötéves

“Reddy és Jax példájánál jobban semmi sem bizonyítja, hogy az előítélet tanult dolog, nem pedig olyasmi, ami velünk születik” – mondta Lydia, aki a párosról készült képet a rövid történettel együtt feltöltötte a Love What Matters elnevezésű Facebook-oldalra. A fotó rövid idő alatt 78 ezer lájkot és több ezer megosztást generált.

“Jaxnek azóta megmutattuk a róluk készült újságcikkeket, ő pedig szóhoz sem jut. Fogalma sincs, miért érdekli az embereket ennyire a történetük. Csak úgy akart kinézni, mint a legjobb barátja, és most, hogy úgy néz ki, nincs nála boldogabb ember.”

Olvass még több megható történetet az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top