Család

Karjukkal törték a rendőrök a jeget, hogy kimentsék a tóba esett kislányt

Karjával törte a jeget Vágó Zoltán rendőr-törzszászlós, amikor vasárnap a Büdi-tóba esett 13 éves kislányt társával, Kopasz Zsolt törzsőrmesterrel együtt mentették ki a jéghideg vízből.

A baleset vasárnap történt Budapest 18. kerületében. A 13 éves kislány kutyáját sétáltatta, amikor az állat a jégre szaladt, a kislány pedig utána futott, hogy kihozza onnan. A kislány kutyájával együtt merült el a jeges tóban, a Büdi-tó vékony jege nem bírta el, beszakadt a gyerek alatt.

Hosszú percekbe telt, mire valaki a környék felé ment, és meghallotta a két-három fokos vízben, az elmerülés ellen a jégbe kapaszkodó kislány segélykiáltását. A két rendőr azonnal a tóhoz sietett. A partra rohanva látták, a jég nem túl vastag, ezért bekúszni nem tudtak a gyerekért.

Ahogyan Vágó Zoltán mesélte: “ledobtuk a kabátunkat, és pólóban a tóba gázoltunk. A jeget a karunkkal törtük, ami több helyen megvágott, de ez nem számított. Amint karnyújtásnyira voltunk, megfogtuk a kislány két kezét, és húzni kezdtük a part felé. Mire kievickéltünk, a kollégáink és a katasztrófavédelem munkatársai is megérkeztek. Betakarták egy pokróccal a lánykát, akinek akkor már alig 27 fokos volt a testhőmérséklete. Visszamentünk a kapitányságra, és vettünk egy forró zuhanyt, majd száraz ruhába bújva folytattuk a szolgálatot.”

Az egészen döbbenetes mentés történetét a rendőrök úgy mesélték, mintha az a világ legegyszerűbb gyakorlata lett volna.

A Büdi-tóból kimentett kislányt a mentők vitték kórházba. A kalamajkát okozó kutyát megfogták, nem esett baja, ahogyan most már 13 éves gazdája is jól van.

A hős rendőrök mentették meg a jeges tóba esett kislányt
A hős rendőrök mentették meg a jeges tóba esett kislányt
Kopasz Zsolt r. törzsőrmester és Vágó Zoltán r. törzsszászlós

A Büdi-tóból mentették ki a hős rendőrök a kislányt

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top