Család

Szorítsd meg a kezét annak, akit szeretsz! – megható videó

Jó lenne már végre egy olyan világban élni, ahol az emberek szabadon szerethetik egymást, nemtől, kortól függetlenül. Mikor lehetne aktuálisabb a következő videó mondanivalója, mint Valentin-napon?

El sem tudom képzelni, milyen lenne az életem, ha a párommal nem andaloghatnánk kézen fogva a Duna-parton romantikus nyárestéken, és ha uram bocsá’ megcsókolnánk egymást, gyilkos tekinteteket, vagy otromba beszólásokat kapnánk az arcunkba.

Márpedig aki történetesen a saját neméhez vonzódik, annak ez mindennapos probléma. Rengetegen élnek elfojtásban, mert még mindig sokan vannak azok, akik szerint ugyan mindenki azt csinál, amit akar, de ha ez éppenséggel eltér az átlagostól, akkor azért jobb, ha a négy fal között teszi. Pedig milyen unalmas lenne a világ, ha csupa átlagos dolog venne minket körül…

Bárcsak szabadon szerethetnék egymást az emberek! Szomorú, hogy 2017-ben, egy európai országban még óhajtó mondatban kell erről beszélni, de sajnos (még csak) itt tartunk.

A meleg és leszbikus emberek mindennapi szorongásairól készített szuper társadalmi célú hirdetést egy ausztrál bank. Arról, hogy a kézmozdulataink milyen beszédesek, írtunk már mi is, de ebben a kisfilmben igazán szívszorító látni a szereplők lopott kis szerelmes érintéseit, aztán a félelmet attól, hogy mit szólnak majd mások, végül pedig azt, ahogy inkább a szégyenkező önmegtartóztatást választják, mert jobb a békesség. Pedig az igazi békesség az lenne, ha az LMBTQ emberek is büszkén szorongathatnák az utcán annak a kezét, akit szeretnek. Pontosan erre bátorítja őket ez a videó.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top