Család

Összevert a pasid? Legyél rá büszke!!!

Legalábbis ezt tanácsolja a nőknek az egyik legnagyobb orosz lap egyik cikke. Oroszországban épp a minap enyhítették a családon belüli erőszak büntetési tételeit.

De nem ám csak úgy kell az orosz nőknek büszkének lenni rá, ha családon belüli erőszakot szenvedtek el! Ez a sportág évente 12.000 nő életébe kerül – összehasonlításként Magyarországon minden ötödik nőt ért már családon belüli erőszak – szóval, ha már egy szűk balassagyarmatnyi nőt agyonver élete párja, hát legalább legyen valami haszna is, nem igaz?

Ami az enyhítést illeti, még tavaly nyáron írtuk meg, hogy nem büntetné a családon belüli erőszakot egy orosz képviselőnő. Jelena Mizulináról annyit kell tudni, hogy korábban a melegek jogait korlátozó törvényekért lobbizott, tavaly augusztusban pedig úgy fogalmazott: “nincs rendben, hogy valaki egy pofonért két évig börtönben üljön”. Az általa javasolt és azóta elfogadott törvény bűncselekményről szabálysértésre mérsékelte a családon belüli erőszak büntetési tételét.
Mizulina mindezt az orosz parlament családügyi bizottságaként mondta, így neki tehát bizonyára komoly szakmai tudása is van ezzel kapcsolatban.

 

Oroszországban egyébként naponta 36.000 (ennyi körülbelül Cegléd vagy Szigetszentmiklós teljes lakossága) nő kap egy-egy sallert a férjétől vagy a pasijától, de az orosz nők nem nyafka hisztigépek, bírják a kiképzést…

Na, ennek az egész borzalomnak mostanra az lett az eredménye, hogy a törvényt végül csak sikerült enyhíteni, így most már nyugodtan verheti mindenki az asszonyt, hiszen ugye már Bíró “Metál Lady” Ica is megmondta, hogy azé a nő aki megműveli…

Erre most megérkezett a Pravda jótékony útmutatása is, Jaroszlav Korobatov cikkében. A hímnemű újságíró szerint “az (orosz) nőket évek óta pofozza a férjük, ők eddig csupán abban a szállóigében találhattak megnyugvást, amely szerint azért üt, mert szeret“. Ezt akár még iróniának is felfoghatnánk, ha nagyon akarnánk, de Korobatov folytatja. “Azonban egy új tudományos kutatás új okot ad az ingerlékeny férjüktől rettegő nőknek arra, hogy büszkék legyenek a horzsolásaikra. A biológusok ugyanis megerősítették, hogy azok a nők, akiket vernek, értékes előnnyel indulnak: nagyobb eséllyel szülnek fiúgyereket!”

Összevert a pasid? Legyél rá büszke!!!

Jaroszlav, hülyegyerekem, hát hol kezdjem, hogy mennyi probléma van az írásoddal, ami egyébként Satoshi Kanazawa evolúciókutató pszichológus kutatására utal? Jelzem, a derék kutató munkássága sokaknál kiverte már a biztosítékot, miután 2005-ben publikálta az Erőszakos férfiaknak gyakrabban születik fiuk című tanulmányát, majd három évvel később mellédobta a Miért maradnak (férjeik mellett) a bántalmazott nők? című alkotását, amelyben le bírta írni azt a mondatot, hogy ezek a nők “feltehetően arra lettek kiválasztva, hogy bizonyos szintű, nem-halálos erőszakot elviseljenek párjuktól”.

Ugyanez a kutató egyébként azt is ki bírta már jelenteni, hogy az afrikai országok azért szegényebbek, mert ott alacsonyabb az emberek intelligenciahányadosa, illetve azt is, hogy a fekete nők “objektíve kevésbé vonzóak”.

Összevert a pasid? Legyél rá büszke!!!

Na de térjünk vissza Korobatov cikkére, aki szerint értékes előny, ha egy nő fiút szül. A fentieket elnézve voltaképpen igaza van, hiszen az így megszülető orosz kisfiúk felcseperedve szépen nekiállhatnak ütni-verni a párjukat, mint a répát, és mindezért legfeljebb annyit kell fizetniük, mintha teszem azt, picit átlépték volna a sebességhatárt, vagy esetleg tilosban parkoltak volna. Az általuk hülyére vert lányok-asszonyok pedig ezután további szép, sudár fiúgyermekeket szülhetnek Oroszország anyácska nagy büszkeségére.

Csoda-e ezek után, ha Vlagyimir Putyin néhány éve még nemi erőszakkal viccelődött egy francia tévéinterjúban? Nem csoda, csak rettenetesen szomorú…

Ha ismersz bárkit, aki bántalmazó kapcsolatban él, hívd a NANE alapítvány segélyvonalát a +3680505101 telefonszámon, ahol a bántalmazott nőknek és gyerekeknek nyújtanak segítséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top