Család

Trump serege az abortusz ellen indul

Több tízezer embert várnak pénteken Washingtonba egy abortuszellenes demonstrációra. A menetben gyalogol majd Mike Pence amerikai alelnök, és felszólal Kellyanne Conway, Donald Trump elnök tanácsadója is.

Donald Trump már nekiment az abortusznak, hát indul utána a tömeg is. Pénteken ugyanis megrendezik Washingtonban a szokásos Menet az életért című megmozdulást. Ezt évente megtartják, de idén először vesz részt rajta amerikai alelnök.

Mike Pence, aki “evangéliumi katolikusnak” nevezi magát, az abortuszellenes mozgalmak egyik ünnepelt személyisége. Indiana állam kormányzójaként az Egyesült Államok egyik legszigorúbb abortusztörvényét írta alá. Még az elnökválasztás előtt, októberben megtartott alelnökjelölti országos vitán Pence álláspontja indoklásaként a bibliai Jeremiás könyvét idézte: “Mielőtt az anyaméhben megalkottalak, már ismertelek”.

Donald Trump elnök szerda este, az ABC televíziónak adott interjújában azon aggódott, hogy a média nem számol majd be kellő terjedelemben és mélységben a megmozdulásról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top