Család

Megható dolgot tett a pincér a kisgyerekes anyukáért

A fiatal nő rég nem látott barátaival találkozott, de kétéves kislánya miatt alig-alig vett részt a beszélgetésben. Végül onnan kapott segítséget, ahonnan nem is számított rá.

“Általában nem osztok meg ilyesmit az ismerőseimmel, de mostanában annyi rossz dolog történt, hogy úgy éreztem, muszáj valamivel ellensúlyoznom” – kezdte a Metro című brit lapnak adott interjúját Katie Donaldson. Az egygyermekes brit anyuka a lapnak elárulta, nem sokkal karácsony előtt olyan élményben volt része, amit valószínűleg sosem felejt majd el.

Ahogy az Katie Facebook-posztjából is kiderül, az anyuka aznap egy baráti találkozóra volt hivatalos. “Néhány barátomat évek óta nem láttam már, aznapra viszont sikerült összehozni egy találkozót, így nem volt kérdés, hogy én is ott leszek.” Mivel férjére nem tudta hagyni, a fiatal nő a találkozóra magával vitte kétéves kislányát, Pixie-t is.

Megható dolgot tett a pincér a kisgyerekes anyukáért

Katie azt mondja, pontosan tudta, hogy kislánya miatt nehezebben tud majd részt venni a beszélgetésben, de arra álmában sem gondolt, hogy ezt bárki észreveszi majd. Arra meg pláne nem gondolt, hogy lesz valaki, aki kisegíti. Pedig így történt.

Az étterem 27 éves pincére, Mark Quinn kezdettől fogva nagyon odafigyelt a kis Pixie-re: zsírkrétát vitt neki, mikor a kislány rajzolni akart, és tökéletes, Pixie-nek megfelelő méretű darabokra vágta a pizzát, mikor a pici lány erre kérte. “Mark tízpercenként odajött az asztalunkhoz, hogy meggyőződjön, nincs-e szükségünk valamire. Az egyik alkalommal biztos felfigyelt rá, hogy miközben PIxie-t etetem, nem jut időm a saját ételemre, és úgy döntött, közbelép.”

Megható dolgot tett a pincér a kisgyerekes anyukáért

A jószívű pincér egy fagyi idejére külön asztalhoz hívta a kislányt, hogy míg ők ketten beszélgetnek, az anyukája is meg tudjon ebédelni, és beszélgetni tudjon a barátaival. “Soha nem lehetek elég hálás Marknak ezért a kedves gesztusért. Bebizonyította, hogy a jó emberek itt élnek körülöttünk, csak ki kell nyitnunk a szemünket, hogy észrevegyük őket” – mondta az édesanya, aki azóta újra találkozott a pincérrel, és személyesen, újra megköszönte neki a kedves gesztust.

Olvass még több megható történetet pincérekről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top