Család

Nyíregyházi gyilkosság: 10 évbe telhet, mire elítélik a gyilkost

Egészen megdöbbentő, de tíz évbe is beletelhet, mire Magyarországon elítélhetik a nyíregyházi gyilkost. Az orvosnak ugyanis először Romániában kell felelnie és bűnhődnie a más ügyekben ellene folyó eljárások miatt.

Elképesztő, de akár tíz évbe is beletelhet, mire Magyarországon bíróság elé állíthatják azt a román orvost, aki még augusztus 31-én azért lőtte le az édesanyát, mert nem akart a felesége lenni. Ennyi ideig húzódhat ugyanis az eljárás, amit tiltott fegyverviselés miatt Romániában indítottak a tüdőgyógyász ellen. A férfi ikrei szem láttára lőtte le a házaspárt. A negyvenéves nő a helyszínen meghalt, a 47 éves férj túlélte a fejlövést.

Az 54 éves S. Dan Romániába szökött a nyíregyházi gyilkosságot követően, a rendőrség ott fogta el, és miután Magyarországon előzetes letartóztatásba helyezték, ottani folyamatban lévő ügye miatt visszavitték Romániába. A Blikk úgy tudja, egyhamar nem fog magyar bíróság elé állni, ugyanis előbb román ügyeit tárgyalják hazájában.

A szomszédos országban tiltott fegyverviselés és a fegyvercsempészet miatt hoznak ítéletet az orvos ellen, amiért vélhetően letöltendő börtönbüntetésre ítélik. Miután ezt leülte, adják ki a román hatóságok Magyarországnak.

A román férfit jelenleg Kolozsváron tartják előzetesben, ügyét még el sem kezdték tárgyalni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top