Család

Agyműtétje utáni napon már szoptathatott a kismama

Egészen különleges eljárással távolították el a kecskeméti édesanya agydaganatát a szegedi klinikán. A műtétnek köszönhetően a kismama már másnap ismét szoptathatta hét hónapos kisbabáját.

Amíg az édesanya a kórházban tartózkodott, a babát édesapja vitte be hozzá naponta háromszor. A Szegedi Idegsebészeti Klinikán olyan különleges és csodás módszerrel távolították el Magdolna agydaganatát, hogy a műtétet követő napon ismét megszoptathatta kisfiát.

A kecskeméti édesanya azt követően került Szegedre, hogy lakóhelyén nem vállalták az agyműtétet. Szegeden, a vizsgálatokat követően derült ki, jóindulatú daganat van az akkor még várandós kismama agyában, ezért fájt a feje gyakran. Mivel az operáció nem volt sürgető, a klinika idegsebész professzora azt javasolta, várjanak a műtéttel, hogy a baba minél hosszabb ideig szophasson. Csakhogy nemrégiben kiderült, a tumor növekszik, ráadásul Magdolnának már epilepsziás rohamai is kezdődtek, így a beavatkozást nem lehetett tovább halogatni.

A műtétet speciális eljárással végezték. Az eljárásnak és a gyógyszeres altatásnak köszönhetően Magdolnának az operáció után is csak minimális fájdalomcsillapításra volt szüksége, így egy nappal a műtét után kikerült az intenzív osztályról, és újra szoptathatta kisfiát.

A család hétfőn délután hazamehetett a szegedi klinikáról – számolt be a csodás történetről a Délmagyar.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top