Család

Érdi csecsemőgyilkosság: ezek a legújabb fejlemények

Újabb borzalmas részletek derültek ki az érdi csecsemőgyilkossággal kapcsolatban. Az anya életfogytiglant kaphat.

Szerda éjjel találták meg egy csecsemő holttestét egy érdi családi ház kertjében.  A baba 37 éves anyja 2015-ben esett teherbe, ám családja elől is titkolta a terhességet, és orvosnál sem járt. A leánygyermeket 2015 végén szülte meg. Amikor a csecsemő felsírt, megfojtotta, becsomagolta és egy táskába tette, majd a holttestet a házában rejtegette egy éven át.

Az ügyészség közlése szerint az újszülött földi maradványait a nő hozzátartozói a napokban találták meg, és ők értesítették a rendőrséget is.

Megalapozott a gyanú, hogy a nő elkövette a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettét, melynek büntetési tétele 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

A bűncselekmény jellegére, körülményeire, valamint a büntetési tétel súlyosságára figyelemmel okkal lehet tartani attól, hogy a nyomozás kezdeti szakaszában a gyanúsított megszökik vagy elrejtőzik. Ezért a Pest Megyei Főügyészség indítványt tett a nő előzetes letartóztatásának elrendelésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top