Család

Több mint egy hónapig hánykolódott a tengeren hatéves lányával

Több mint egy hónapig hánykolódott egy kis hajón a tengeren hatéves kislányával egy új-zélandi férfi, akinek végül csütörtökön sikerült kikötnie Ausztráliában.

A 46 éves Alan Langdon jóval rövidebb utat tervezett. Az Új-Zélandot alkotó két fő sziget egyikén, az Északi-szigeten található Kawhiából az északabbra fekvő Szigetek öblébe indultak, de hajójuk kormányszerkezetét tönkretette egy vihar, és irányíthatatlanul sodródni kezdtek.

Alan Langdon és lánya - családi vita állhat a háttérben? (Fotó: Sydney Morning Herald)
Alan Langdon és lánya  családi vita állhat a háttérben? (Fotó: Sydney Morning Herald)

Az alig 6,5 méteres hajó átszelte a Tasman-tenger kétezer kilométernyi, veszélyes vizeit, és végül a Sydneytől mintegy 230 kilométerre délre eső Ulladulla kikötőjében ért partot.

“Amikor kiderült, hogy a kormányszerkezetnek annyi, nem volt igazán sok választásunk” mondta a partot érést követően Langdon. A férfit és kislányát több mint egy hónapon át nagy erőkkel keresték a tengeren.

A Sydney Morning Herald értesülései szerint nem kizárt, hogy a férfi a gyerek felügyeleti jogával kapcsolatos vita miatt indult útnak. A felesége által felbérelt magánnyomozó szerint elképzelhető, hogy Langdon és lánya valójában már korábban partot értek Ausztráliában, és ott bujkáltak, amíg valaki fel nem ismerte őket egy eltűnt személyeket kereső plakátról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top