nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Mi történik, ha nem szexelsz többet?

Mi történik, ha nem szexelsz többet?

A szex bizony az egészséges élet része. Mi történik, ha mégsem gyakoroljuk többet?
NLCafé
f Ajánlom

Szakítás, rengeteg munka, utazás, ezek mind olyan okok lehet, amelyek miatt akkor sem szeretkezünk, ha van partnerünk. De vigyázz, mert komoly egészségügyi következményei lehetnek a szexmentes életnek.

Mi történik, ha nem szexelsz többet?

Ezek mind fenyegetnek, ha hosszabb ideig nem szeretkezel

Szorongás alakulhat ki nálad
Ha a szexmentes időszak tovább tart, mint két hét, akkor – tudományos kutatások szerint – nagyobb eséllyel alakulhat ki szorongásos kórkép.

Növeli a prosztatarák kockázatát
Azok a férfiaknál, akik nem élnek szexuális életet, egy amerikai kutatás szerint, 20 százalékkal növekszik a prosztatarák kialakulásának kockázata.

Megbetegedhetsz
A szexmentes időszak rombolja az immunrendszert, ezért nagyobb eséllyel kaphatsz el olyan betegségeket, mint az influenza vagy a megfázás.

Tönkreteheti a kapcsolatod
Ha a párok között nem működik a szexualitás, az általában a közös életük végét jelentheti. Csökken a bizalom, a közelség és a boldogság. Ha ilyet veszel észre magatokon, jobb, ha igyekeztek megjavítani a kapcsolatot, ha nem szeretnétek végleg elválni egymástól.

Merevedési panaszokhoz vezethet
Azoknál a férfiaknál, akik hosszú időn át nem élnek szexuális életet, könnyebben alakulnak ki merevedési vagy egyéb szexuális zavarok.

Olvass tovább szexuális témákban!

Prevention

Megosztás Facebookon