Család

9 hónap alatt négyszeres anyuka lett a nő, aki azt hitte, sosem lehet gyermeke

A kamaszkori leukémiájára kapott kezelés miatt Lytina biztos volt benne, hogy nem lehet gyermeke. 32 évesen élete meglepetése érte.

Lytina Kaur alig volt 19 éves, mikor az orvosok először diagnosztizáltak nála akut mieloid leukémiát. A fiatal lány nagyon meg akart gyógyulni, ezért a betegség kiújulása után beleegyezett abba, hogy az orvosok agresszív kemoterápiával kezeljék őt, melynek egyik mellékhatása a meddőség volt.

“Amikor a kezelést kaptam, egyáltalán nem gondoltam a mellékhatásokra. Csak a gyógyulásra tudtam összpontosítani” – nyilatkozta a brit Metro című lapnak Lytina, majd hozzátette, csak jóval később tudatosult benne, milyen árat fizetett a gyógyulásáért.

A fiatal nő a gyógyulását követően hamar összeismerkedett leendő férjével, akivel szerettek volna minél hamarabb családot alapítani. “Tudtam, mit mondtak az orvosok, ennek ellenére próbálkozni kezdtünk a férjemmel. A következő években összesen 17-szer vetéltem el” – mondta szomorúan a most 33 éves Lytina, aki nagyjából ekkor határozta el, hogy ha természetes úton nem lehet anyuka, béranya segítségét kéri.

9 hónap alatt négyszeres anyuka lett a nő, aki azt hitte, sosem lehet gyermeke

Lytina 32 évesen ismét teherbe esett, ám erről a terhességéről a korábbiakkal ellentétben nem szólt senkinek, még a legközelebbi hozzátartozóinak sem. “Biztos voltam benne, hogy el fogok majd vetélni, ezért nem újságoltam el senkinek a hírt.” Ám minden rossz megérzése ellenére, Lytinának sikerült kihordania kisbabáját: egy egészséges kislányt.

Két hónappal később megszülettek az ikerlányai, akiket béranya hordott ki neki, nem sokra rá pedig teherbe esett második gyermekével. “Mióta négy gyermekről kell gondoskodnom, minden napom nagyon nehéz. Nem járok el otthonról, nem hívok vendégeket sem, igyekszem csak a gyermekeimre koncentrálni” – nyilatkozta, majd hozzátette, míg elég idősek nem lesznek ahhoz, hogy iskolába menjenek, szeretne annyi időt tölteni gyermekeivel, amennyit csak lehetséges, és élvezni az anyaságot.

Olvass még többet az anyaságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top