Család

40 gólyát ápolnak a hortobágyi Madárkórházban

Negyven gólya Magyarországon vészeli át az idei, igen keménynek ígérkező telet. Viszont egészen biztosan jó kezekben vannak, hiszen a hortobágyi Madárkórházban gondozzák, ápolják őket.

A hortobágyi Madárkórházban negyven gólyát gondoznak. A madarak nem tudnak repülni, sérüléseiket látják el a szakemberek. Úgy gondolják, tavasszal legalább húsz maradat elengedhetnek majd.

A Madárkórház igazgatója szerint a gólyák nem a hideg elől vonulnak Afrikába, hanem azért, mert legkedveltebb táplálékaikat, mint a kígyókat, békákat, pockokat, télen nem találnák meg nálunk, ezért éhen halnának.

A gólyák vérellátása rendkívül jó, melynek fenntartásához ugyanakkor a téli hidegben több élelemre van szükségük. A Madárkórház lakói nyáron napi nyolc-tíz, 3-5 dekás halat esznek, télen ennek a mennyiségnek a két-háromszorosát is elfogyasztják.

A télen nálunk maradt, szabadon repkedő gólyát nem kell befogni, élelmet viszont adni kell neki, hogy ne haljon éhen, amikor minden befagy – írja a Híradó.hu.

Vacognak a hortobágyi Madárkórházban gondozott gólyák

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top