Család

Egy egész országot átszelve tért haza egy macska

Több mint ezer kilométert tett meg a Cookie nevű cica, hogy hazatérjen gazdája otthonába. A kalandos utazás másfél éven át tartott.

Dan Bouchery Alsó-Normandiából néhány hónapra Provence-ba költözött, ahová cicáját, Cookie-t is magával vitte. A parfüm fővárosaként is ismert elbűvölő provence-i település, Grasse azonban nem nyerte meg a macska tetszését. Unatkozott a szállodai szobában, állandóan kikéredzkedett az erkélyre. Gazdája kezdetben pórázon sétáltatta, de március elején nyoma veszett a házi kedvencnek.

Gazdája először a környéken ragasztotta ki a fekete-fehér cica fényképét, később pedig a helyi lapokban adott fel hirdetést. “Azt hittem, hogy ellopták, már szinte le is mondtam róla” – mesélte Bouchery asszony a Normandie-Actu című lapnak. Végül macskája nélkül tért haza Normandiába.

Idén augusztusban azonban mesés fordulat történt. A lakóhelyétől 40 kilométerre fekvő Orbecben élő állatorvos telefonon értesítette, hogy a beépített mikrochip alapján azonosította az állatot.

A gazdi boldogsága határtalan volt, amikor végül visszakapta a macskát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top