Család

93 éves nagymamájával jár egyetemre a 20 éves lány

"Mindent megtett, hogy boldog gyerekkorom lehessen, most rajtam a sor, hogy boldoggá tegyem" – mondta a fiatal lány.

Mielőtt a 20 éves Liu Lin megkezdte tanulmányait a Chengdu Egyetemen, nehéz döntéssel találta szembe magát: az elsőéves hallgatónak választania kellett, vagy sorsára hagyja 93 éves nagymamáját, aki egy sor családi tragédia miatt teljesen összeomlott, vagy magával viszi őt az egyetemre, hogy a tanulás mellett gondoskodhasson róla – írja a Shanghaiist.

93 éves nagymamájával jár egyetemre a 20 éves lány

Liu az utóbbi mellett döntött. Azt mondja, az után, hogy márciusban eltörte a lábát, áprilisban pedig elveszítette harmadik fiát is (Liu édesapját), a nagymama teljesen összeomlott. “Nem hagyhattam ilyen állapotban magára. Arról már nem is beszélve, hogy amikor kicsi voltam, nagyi minden tőle telhetőt megtett, hogy boldog legyek. Most rajtam a sor, hogy viszonozzam a szeretetét.”

Nagymama és unokája épp ezért most egy kétágyas kollégiumi szobán osztozik és szinte mindent együtt csinálnak. A tanulást leszámítva. A nem mindennapi párosról fotók is készültek, amik egy szempillantás alatt bejárták egész Kínát. A fiatal lány jószívű adakozóktól egy sor adományt is kapott, de ezeket kedvesen elutasította.

93 éves nagymamájával jár egyetemre a 20 éves lány

“A bátyám keményen dolgozik, a fizetésének nagy részét pedig nekünk adja, hogy legyen miből megélnünk. Emellett részmunkaidőben én is dolgozom a campuson” – mondta a lány, aki az adakozókat arra kérte, a nekik szánt adományokat adják olyasvalakinek, akinek nagyobb szükségük van rá. 

Olvass még többet nagyszülőkről az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top