Család

Szalacsi Árpád a szociális tüzelőről mondott pár szót

Igen jelentős mennyiséget, a szociális tűzifára kiírt pályázati keret mintegy hatodát értékesíti a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. Eddig már 180 települést szolgál ki ez az erdőgazdaság.

Eddig már mintegy 25 800 köbméternyi tűzifát adtak el közel 477 millió forint értékben a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. erdeiből, ami a szociálistűzifa-pályázat hárommilliárdos keretösszegének közel hatoda. A tüzelőanyagot a pályázaton nyertes településeknek legkésőbb február 15-ig meg kell kapniuk, az eddig értékesített mennyiség majdnem felét már elszállították – tájékoztatott Szalacsi Árpád, gazdasági társaság vezérigazgatója.

Többnyire keménylombos tűzifára érkeztek igények az önkormányzatoktól, az átlagosan igényelt mennyiség meghaladja a 140 köbmétert, de érkezett 960 és 26 köbméteres megrendelés is. A legnagyobb tételeket a fehérgyarmati, a baktalórántházi és a debreceni erdészetek szolgálják ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top