Család

Ezért akar visszatérni hozzád, miután megcsalt

Kevés dolog van, ami jobban le tudja rombolni az önbizalmat, mint amikor kiderül, hogy az ember, akit szerettél, aki mellett elkötelezted magad, megcsalt. Az egész világod fenekestül felfordul ilyenkor.

Mert a megcsalás nemcsak azt a kérdést veti fel benned, hogy a kapcsolatotok egyáltalán igazi volt-e, hanem saját magad ellen fordítja az elmédet. Elfeledkezel róla, hogy ebben a helyzetben te vagy az áldozat, és elöntenek az olyan gondolatok, mint hogy “Tényleg olyan borzalmas ember vagyok, hogy muszáj volt máshol keresnie a boldogságot?”.

Aztán ez a zavarodott állapot még tovább fokozódik, amikor a hűtlen társ megpróbálja visszakönyörögni magát hozzád.

Hiszen semmi értelme. Azzal töltöttek a szeretőjével napokat, hónapokat, gyakran éveket, hogy a hátad mögött osonkodva találkozgassanak. Bizonyította a párod, hogy nem tisztel téged és a kapcsolatotokat, hogy nem veled akar lenni. Azt gondolnád, hogy ilyenkor, amikor valakit rajtakapnak a megcsaláson, akkor azt kitessékelik az ajtón és behintik sóval az utána maradt nyomokat. Hogy lehet, hogy mégis van ember, aki azt hiszi, hogy ezek után még visszatérhet a régi kapcsolatba? Pedig így megy. Visszatérnek. Szinte mindig. De miért?

Ezért akar visszatérni hozzád, miután megcsalt

A válasz a hűtlenségükben keresendő. Az egész onnan indult, hogy a partnerednek nem volt elég vér a pucájában, hogy elmondja neked, hogy “Hé, nem vagyok boldog, másokkal akarok lefeküdni, úgyhogy végeztünk”. Ez nyilván őrületesen fájdalmas lett volna neked, de legalább őszinte. A hűtlenkedő azonban egyszerre két úton akart járni. A vadászat izgalmát is akarja, azt, hogy valami tiltott dolgot csinál, titka van, még a szex is izgalmasabb a tilosban… közben pedig haza akart menni hozzád. Azért választotta a megcsalást a szakítás helyett, mert úgy van drótozva, hogy a biztonságot legalább annyira szereti, mint a szexet.

Úgy lát téged, mint egy biztos pontot, aki állandó, akire számíthat. Egyszerre akarja azt a hátteret, amit te biztosítasz neki, és a kis titkos viszonyát. Mert önző.

Ezért van az, hogy amikor a hűtlen lebukik, akkor könyörög, hogy hadd maradjon a kapcsolatban. És miután kirúgod, szinte mindig visszakúszik. Megígér mindent, megváltozott, “véletlen” pont arra jár, amerre a te utad vezet, random küld egy üzenetet… Mindebből azt hiheted, hogy téged akar visszakapni, de ne hagyd magad lóvá tenni. Nem téged, csak a biztonságát akarja. Tőled jót kapott, melletted elindulhatott a szexuális felfedezések útján, flörtölhetett másokkal. Tudja, hogy benned bízhat a problémáitok ellenére is. Lehet, hogy sokat veszekedtetek, vagy már nem kívánt úgy, mint régen. Vagy te voltál az, aki nem érezted jól magad mellette. Csak megszokásból együtt maradtatok.

Mindegy, hogy mitől érezte magát biztonságban melletted, a lényeg számára az, hogy ezt akarja visszakapni. Nem miattad, saját maga miatt. Nem azért, mert hirtelen rájött, mit veszített. Nem azért, mert felismerte, hogy élete legnagyobb hibáját követte el. És főleg nem azért, mert szeret téged. Kell neki a háttérország, hogy biztonságban kalandozhasson. Ne dőlj be neki. Amikor visszatér, csukd be az orra előtt az ajtót. Ne akarj megint áldozat lenni. Inkább keress olyat, aki tényleg szeret és aki megbízható, aki veled akarja felfedezni a szexualitását, és nem bánik úgy veled, mintha nem lennél elég jó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top