Család

Kertjében támadt a vaddisznó a pécsi nőre

Pécsett egyre több gondot okoznak a vaddisznók. A vadállatok szinte minden éjjel a kertekbe merészkednek, már egy nőt is megtámadtak.

Pécsett már évek óta problémát okoznak a kerttulajdonosoknak a vaddisznók. Amellett, hogy letarolják a veteményest, arra is akadt példa, hogy a tulajdonost a saját kertjében támadták meg az állatok. Az egyik pécsi hölgy arról panaszkodott, hogy este tíz óra után szinte minden este menetrendszerűen öt vaddisznó érkezik szomszédjának a telke mögé, ahol egy vízfolyásból isznak.

A Hosszúcser Vadászegylet elnöke a BAMA megkeresésére mondta el, tudnak a vaddisznókról, és már az engedélyt is megkapták, hogy kilőjék a veszélyes állatokat. A vadakat természetesen a lakók veszélyeztetése nélkül, éjszaka lövik ki. A fegyverek zajával ugyanakkor sajnos számolni kell.

A vadászatot 2016. december 15. és 2017. február 28. között tartják a Hosszúcser Vadászegylet szakemberei a pécsi Völgyi dűlő, Magyarürögi út, Tiborc utca és Felsőmakár dűlő által határolt belterületi erdőben.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top