Család

M3 buszbaleset: osztálytársai is gyászolják az elhunyt kisfút

A hétvégi tragikus buszbaleset egyik halálos áldozata egy 12 éves kisfiú volt. A debreceni iskola tanulójától szívszorító üzenetekkel, rajzokkal, mécsesekkel búcsúztak osztálytársai. A tragédiát az iskola lelki vezetője segít feldolgozni.

A debreceni Szent Efrém Görögkatolikus Általános Iskolába járt Ákos, akit szinte mindenki ismert. Tragikus halálát az iskola lelki vezetője is segít feldolgozni. A 12 éves kisfiú emlékét mécsesek őrzik a folyosón. Osztálytársai szívszorító rajzokkal, megható üzenetekkel búcsúztak társukról.

Az iskola tanárai figyelik a gyerekeket a mécsesek körül. Mert valamelyikük biztosan mindig megáll. Megszólítják őket, beszélgetnek velük külön is, ha úgy érzik, hogy a diáknak szüksége van rá. Az iskola lelki vezetője, Sivadó Miklós a Dehir.hu megkeresésére mesélt az iskola tanulóinak gyászáról. “Felmerülnek a gyerekekben olyan kérdések, hogyan lehetett volna elkerülni a tragédiát, ki a hibás, a másik, igazán fontos kérdés, hogy mi van most Ákossal. Ebben segítünk. Elmondjuk, keresztény hitünk szerint mi Ákos jelenlegi állapota, hogy az Isten szeretetéhez érkezett haza, bár tragikus úton. Ahogy mi nem tudjuk elfogadni, hogy ő nincs, ugyanúgy az Isten sem tudta elfogadni, hogy Ákos nincs, ezért hazahívta őt az ő szeretetébe.”

Az M3-as autópályán történt súlyos balesetben öten haltak meg. A kisfiú édesanyjával utazott a felborult buszon. Az édesanya életmentő műtéten esett át. Az életveszélyen már túl van, de karja olyan súlyosan roncsolódott, hogy munkája is veszélybe kerülhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top