Család

Megható pillanat egy pandacsalád életéből – fotó

Infravörös kamerák kémlelik a pandák intim pillanatait a kínai Kanszu tartomány természetvédelmi övezetében. Októberben igen meghitt pillanatot sikerült megörökítenie az egyik automata fényképezőgépnek.

Nagyjából 260 infravörös kamera figyeli az északnyugat-kínai Kanszu tartomány természetvédelmi övezetének pandák lakta vidékét azért, hogy minél többet megtudjanak a pandák életéről a természeti övezet gondozói. Legutóbb egy igen meghitt pillanatot sikerült megörökítenie az egyik fényképezőgépnek. “A képen az anyaállat és a kicsinye épp egymásra néznek, ami igazán kedves pillanat” – mondta Ho Liven, a Pajsujcsiang Nemzeti Természetvédelmi Övezet vezetője. A kép annak is remek bizonyítéka, hogy a területen folyamatosan növekszik a vadonélő óriáspandák száma.

Forrás: xjbs.com.cn
Forrás: xjbs.com.cn

A bensőséges pillanat annyira megindította a természetvédőket, hogy további infrakamerák kitelepítését fontolgatják. Azt remélik, hogy segítségükkel sikerül nyomon követnünk a fényképen látható kis pandabocs fejlődését a következő években.

A Pajsujcsiang Nemzeti Természetvédelmi Övezetben 110 panda él a tartomány 132 egyedéből, ennél nagyobb vadon élő pandapopuláció nincs másutt a világon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top