Család

15 jel, hogy a pasid uralkodik rajtad

Sokszor észre sem vesszük, ha teljesen elnyomnak a párkapcsolatban, mert egy ilyen helyzet általában évek alatt, észrevétlenül alakul ki. Ezért fontos, hogy alaposan vizsgáljuk meg, milyen jelek utalnak arra, hogy a párunk átvette a teljes kontrollt, mert ha így áll a dolog, akkor nincs mese, lépni kell a saját lelki egészségünk érdekében.

1. Mindig az ő akarata érvényesül.

Még akkor is, ha mondjuk már a kapcsolat elején kristálytisztán megmondtad, hogy nem szereted, ha az exbarátnőjével találkozgat, csak azért is elmegy, vele van, és nem érdekli, mit mondasz rá. Te pedig inkább nyelsz, mert nem akarod elveszíteni.

2. Félsz kifejezni az érzelmeidet.

Mi lesz, ha elmondod, mennyire felidegesít a viselkedésével? Nem akarod kockáztatni, hogy egy balhé miatt felálljon és kisétáljon az életedből. Inkább magadban tartod az érzéseidet és nem szólsz semmit akkor sem, amikor belül már felrobbansz.

3. Sosem utasítod vissza az ágyban.

És nem azért, mert olyan nagy lenne a libidód, csak nem akarod megbántani. Szeretnél az az álomnő lenni, aki mindig készen áll, hogy levetkőzzön, amikor a férfinak kedve szottyan rá. Így akarod visszatartani attól is, hogy megcsaljon, azt gondolod, ha folyamatosan szexelsz vele, nem szalad majd más szoknyák után.

4. Megteszel érte mindent.

Főzöl, mosol, takarítasz, pénzt keresel – akár el is tartod –, közben ő viszont nem teszi meg mindazt, amit egy férfinak meg kellene tennie egy párkapcsolatban. A kapcsolat így egyoldalúvá válik.

5. Végül mindig te kérsz bocsánatot.

Mindegy, hogy ő volt az, aki hajnalban esett haza részegen és még egy üzenetet sem küldött, hogy tudd, hol jár éjszaka. Amikor erről vitáztok, akkor a végén úgy forgatja a szavakat, hogy te legyél a bűnös, és kérj tőle bocsánatot, amiért balhézni mertél.

6. Engedéllyel hagyhatod el a házat.

Ha felhívnak a barátaid, hogy találkozni szeretnének veled, nem mondhatsz egyből igent, előbb meg kell kérdezni a pasidat, hogy megengedi-e, hogy elmenj otthonról. Ha nem akarja, akkor inkább otthon maradsz.

7. Azzal fenyegetőzik, hogy elhagy.

Amikor felidegesíted, rögtön előjön azzal, hogy milyen népszerű pasi a nők között, és rögtön talál három másikat magának. Csinálj mindent úgy, ahogy ő elképzeli, mert különben egy pillanat alatt elhagy.

15 jel, hogy a pasid uralkodik rajtad

8. Titkolózol előtte.

Kicsit többet ittál a céges buliban, vagy üzenetet kaptál egy férfi barátodtól, de ezt inkább nem mondod el a pasidnak, nehogy kiakadjon – azaz félsz tőle. Attól félsz, hogy hogyan fog reagálni, mit zúdít a nyakadba, milyen fájdalmat fog okozni mérgében.

9. Titkolózik előtted.

Ha megkérdezed, hol járt múlt éjszaka, vagy megcsalt vajon, kitér a kérdések elől, te pedig úgy érzed, nem tudsz vele mit kezdeni. Inkább ráhagyod, csináljon, amit akar.

10. Folyamatosan szabotálja a terveiteket.

Nem érdekli, hogy milyen régen beszéltétek már meg azt a randit, az utolsó pillanatban simán lemondja. Aztán a következőt is, mert ennyire nem számít neki. Te csak állj ugrásra készen, és változtass a terveiden bármikor, amikor ő úgy kívánja. Folyton mentegeted saját magad előtt a viselkedését.

11. Hagyod, hogy szidjon.

Mivel lehet neki, ezért meg is teszi. Hívhat kövérnek, csúnyának, értéktelennek következmények nélkül. Azt gondolja, hogy úgysem hagyod el, mert ő egy főnyeremény, és úgyis függsz tőle.

12. Azt veszed fel, amit akar.

Soha nem húznál fel miniszoknyát és kivágott felsőt, mert a pasid közölte, hogy nem bírja, ahogy más férfiak néznek rád ilyenkor. Úgy öltözöl, hogy a kedvére tegyél, még akkor is, ha ez szembe megy azzal, amilyen ruhákat szeretnél hordani.

13. Mindig megadod neki, amit akar.

A kompromisszumok már nem kompromisszumok, megalkuvásnak hívjuk őket, amikor a vége mindig az, hogy az van, amit ő akar. Soha semmilyen szívességet nem viszonoz.

14. Tőle kell pénzt kérned.

Mintha megint gyerek lennél, aki könyörög a szüleinek egy kis pénzért, hogy el tudjon menni moziba a barátaival. Teljes mértékben uralma alatt tartja a pénzügyeiteket. Minden kereseted egyből hozzá vándorol.

15. Egyértelműen nem törődik veled.

Egy egészséges párkapcsolatban a párok egyformán szeretik egymást. Ha a pasid magasról tesz rá, hogy együtt vagytok vagy sem, akkor a kisujját sem fogja azért mozdítani, hogy téged boldoggá tegyen. Sokkal jobbat érdemelsz ennél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top