Család

Az anyát az anyák napi műsor sem érdekelte, mind a négy fiát elvették

Pokoli élete volt annak a négy kisfiúnak, akiket tatabányai szüleik elhanyagoltak. A gyerekek éheztek, koszosak voltak, míg a szülők egymást marták.

Vádat emeltek kiskorú veszélyeztetése miatt azzal a tatabányai házaspárral szemben, akik szülőként teljesen leszerepeltek. Az Index cikkéből kiderül, a párnak négy közös (11, 9, 6, illetve 2 éves) fiúgyermeke született, akikkel Tatabányán egy lakásban éltek.

A férfi munkanélküli volt, sokat ivott, míg a nő is csak alkalmi munkát végzett, ezért nem volt pénzük, így a gyerekek sem kaptak mindig enni, elhanyagoltak és koszosak voltak. A szülők nem tartották a kapcsolatot a fiúk iskolájával sem, szülői értekezletre, fogadóórákra nem jártak, sőt az is előfordult, hogy a nő az anyák napi műsorra sem ment el. A gyerekek gyakran lecke és felszerelés nélkül mentek iskolába.

Az Index szerint a házaspár a gyerekekkel nem törődött, az édesanya ideje nagy részét azzal töltötte, hogy a mobiltelefonján közösségi oldalakat böngészett. A gyermekeik jelenlétében egymással gyakran veszekedtek, volt, hogy az apa megverte a feleségét a gyerekek szeme láttára.

A megyei kormányhivatal ezért kiemelte a családból a gyerekeket, és nevelésbe vette, az ügyészség pedig megvádolta a szülőket, akik tettükért egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top