Család

Összefogtak a romák Barát-hegyen, felújították a kápolnát

Példás összefogással újították fel a Barát-hegyi romák Öreglak összeomlás előtt álló kápolnáját.

A felújítás előtt a Szent Donát nevét viselő kápolna már az összeomlás küszöbén állt, miséket sem celebráltak benne már jó ideje, mert a falakon akkora lyukak tátongtak, hogy életveszélyes volt a benntartózkodás. Öreglak Barát-hegy részén nagyjából 350-en laknak, közülük 300 roma. Balogh Zoltán plébános azt ígérte nekik, hogyha rendbe teszik és rendben is tartják a kápolnát, akkor rendszeresen eljön misézni, esküvőre és keresztelőre is, teljesen ingyen. A Barát-hegyen lakó romák pedig elhatározták, hogy összefognak.

A felújításhoz szükséges építőanyagot öreglaki önkormányzati és egyházi forrásokból, illetve különböző felajánlásokból tudták előteremteni. A barát-hegyiek közül mindenki részt vállalt a munkában, két hónapon keresztül minden nap dolgoztak a parányi templomon, míg elkészült.

A napokban ünnepi szentmisét tartottak a felújított Barát-hegyi Szent Donát-kápolnában, ahol megáldották a kis templom kulcsait.

 

sonline.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top