Család

Kiderült, hogy külön ágyban aludni a pároddal nem is olyan rossz ötlet

Együtt, összebújva alszol szerelmeddel? Hát akkor máris megnövelted esélyeidet a depresszió, stroke és más szívbetegségek kialakulására.

Az idősek már gyakran döntenek a szoba két távolabbi pontjára tolt egyszemélyes ágyak mellett, de a fiatalok egészen biztosan a szerelem halálát vélik felfedezni a különalvásban.

Pedig külön aludni nem is olyan rossz dolog, sőt valójában az emberek nagy része erre vágyik: a Leedsi Egyetem és a Silent Night csoport friss felmérése szerint az emberek 29%-a partnerét okolja azért, hogy nem tudja kialudni magát éjjelente. Ha pedig valaki nem alszik jól – ezt jól tudjuk – dekoncentrált és fáradt lesz, hosszútávon pedig nő a depresszió, a szívbetegségek és a stroke kialakulásának esélye.

Kiderült, hogy külön ágyban aludni a pároddal nem is olyan rossz ötlet 

De a dolog egyáltalán nem ilyen fekete-fehér, ugyanis ott van az is, hogy a boldog párkapcsolatban élők alapvetően jobban alszanak, mint magányosabb szingli társaik. Sőt, 70%-kal jobb alvást produkál az, aki a “szeretlek” szó elhangzása után hunyja le a szemét partnere mellett.

Szóval mi a megoldás? Egy forró jóéjszakát-csók, egy sötétben elmormolt szeretlek, aztán mindenki szépen befészkeli magát a saját ágyába! 

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top