Család

Briliáns gyerekkönyvet készít az univerzum csodáiról

Briliáns ötlettel rukkolt elő egy szabadúszó illusztrátor. A magyar férfi káprázatos mesekönyvet készít 3-5 éves gyerekeknek. A történet során imádni való rókák mesélnek az univerzum csodáiról. Az asztrofizikát ilyen érthetően még senki sem fogalmazta meg előtte. Pillantsatok bele a mesekönyvbe.

Farkas Róbertet kislánya inspirálta a munkában. Ugyanakkor nem kis vállalkozásba fogott, amikor úgy döntött, kifejezetten 3–5 éveseknek készít gyerekkönyvet. A trilógiára tervezett történetekkel nem tanítani akar, csupán az univerzum csodáit mutatná meg a kicsiknek, felébresztve a gyerekekben rejlő kíváncsiságot. És ha még kérdések is megfogalmazódnak bennük a csillagok világról, akkor talán választ is kaphatnak a gyönyörűen illusztrált mesekönyvből.

A háromrészes sorozat első, tízoldalas kötetében cuki róka beszélget a fiával, és a gyerekek nyelvén elmagyarázza el, mi is az az ősrobbanás, mik azok a fekete lyukak, vagy mit nevezünk húrelméletnek.

Róbert egyelőre pénzt gyűjt az Indiegogo oldalon a gyerekkönyvek kiadásához, jelen pillanatban valamivel több mint a harmadával rendelkezik a kiadáshoz szükséges összegnek. A mesekönyvet egyébként 25 dollárért (nagyjából 6700 forint) vásárolhatjátok meg. A szerző ígérete szerint 2016 decemberében indulhat a kiszállítás, így akár már karácsonyra is ajándékozhatjátok – írja a HVG.

 

Pillantsatok bele a briliáns gyerekkönyvbe

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top