Család

Tömeges megbetegedés egy celldömölki iskolában

Egy celldömölki katolikus iskola tanulóinak 40 százaléka dőlt ki a héten egy rejtélyes betegség miatt, a diákok hányással, hasmenéssel fordultak orvoshoz. Az igazgató a helyzet normalizálódásában reménykedik, de már értesítette az ÁNTSZ-t.

Tömeges megbetegedés miatt nem ment iskolába a celldömölki Szent Benedek Katolikus Iskola diákjainak negyven százaléka. A diákok mindegyike hányásos és hasmenéses panaszokkal kereste fel az orvost. A tanítás nem szünetel, az egészséges diákoknak megtartották az órákat.

Még nem tudni, milyen vírus vágott rendet a diákok között
Még nem tudni, milyen vírus vágott rendet a diákok között

Az iskola már jelentette az esetet az ÁNTSZ-nek, javaslatuk szerint alaposan ki kell fertőtleníteni az iskolát. Az intézmény már a város gyerekorvosaival is felvette a kapcsolatot, hogy mihamarabb megtudják, milyen vírustól fertőződtek meg a diákok. Celldömölk másik általános iskolájában nem tapasztaltak hasonló megbetegedést.

Az iskola igazgatója reméli, hogy hétvégén normalizálódik a helyzet, a diákok felerősödnek, és talán további megbetegedésekre sem kell számítani.

Vas Népe

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top