Család

Megható képpel üzen nőtársainak a gyermekét elvesztő kismama

2012-ben, két nappal hálaadás előtt Nikita Razo nagyon izgult: alig várta, hogy elmondja családjának, várandós. Az örömteli bejelentésre azonban már nem került sor.

A 29 éves fotós élete legnagyobb drámájáról most a Today.com amerikai hírmagazinnak mesélt. “Egy rutin orvosi vizsgálaton voltam épp a várandósságom 12. hetében, mikor az orvosom közölte velem, hogy nem találja a babám szívhangját” – kezdi Nikita, majd hozzáteszi, azonnal tovább küldték sürgősségi ultrahangra.

“A vizsgálatot végző orvos egy kedves, beszédes nő volt. Csicseregve látott neki a vizsgálatnak, aztán egyik pillanatról a másikra mintha elvágták volna. Egy szót sem szólt, én pedig tudtam, hogy nagy a baj.” Nikitával nem sokkal ezután közölték, elveszítette kisbabáját. A fiatal nő azt mondja, a hír hallatán összeomlott, és még hónapokig vádolta magát, amiért a teste nem azt tette, amit tennie kellett volna.

Megható képpel üzen nőtársainak a gyermekét elvesztő kismama

“Egy évvel a vetélés után is nehezemre esett erről beszélni. Még a legközelebbi barátaimnak is. Nagyon nehéz időszak volt.” Végül a vetélést követő év augusztusában, Nikita újra teherbe esett és most egy 2 és egy 6 éves kisfiú büszke anyukája.

 Az átéltek hatására a profi fotós anyuka úgy döntött, belevág egy projektbe, amelynek szereplői olyan édesanyák, mint ő; akik elveszítették várva várt gyermeküket. Nikita a Today-nek elárulta, a képek ötletét egy michigani fotóstól kölcsönözte, aki boldogan adta áldását arra, hogy Nikita is hasonló képeket készítsen. “Minél több ember figyelmét felhívjuk erre, annál jobb.”

A megható képeken olyan leendő és már anyukák pózolnak lufival a kezükben, akik már átélték, milyen egy meg nem született gyermek elvesztése. A lufik száma megegyezik az elvesztett babák számával. “Nagyon fontos számomra ez a projekt, mert szeretném, ha az emberek tudnának arról, hogy ez rengeteg nővel előfordul. Négyből egy terhesség vetéléssel végződik, és szeretném, ha a hozzám hasonló anyukák tudnák, hogy teljesen rendben van, ha erről beszélni szeretnének.”

Olvass még többet a témában az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top