Család

Szerelem korhatárok nélkül – híres párok, akiket nem zavart a korkülönbség

Picasso utolsó felesége 45 évvel volt fiatalabb nála. Kálmán Imre pedig kétszer is elvette a nála 25 évvel fiatalabb Verát. Pikáns történetek a múltból.

Picasso minél idősebb lett, annál fiatalabb nőket választott

A festőművész óriási nőcsábász hírében állt, számára nem léteztek tabuk a szerelemben. Nyolc komolyabb kapcsolata volt életében, és ahogy öregedett, annál fiatalabb nőket választott magának társul. 47 évesen egy nála harminc évvel fiatalabb, 17 éves lány lett az élettársa, Marie. Mivel Picasso ekkor még nős volt, kapcsolatuk nem teljesedhetett ki, de tíz éven át tartó szenvedélyes viszonyuknak egy közös gyermek lett a gyümölcse, Maya. Bár a festő egy évtized elteltével ugyan megkérte Marie kezét, a házasság végül már nem jött létre. Picasso ezután is ifjú hölgyekbe szeretett bele, utolsó felesége, Jacquelin például 45 évvel volt fiatalabb a művésznél.

Szerelem korhatárok nélkül – híres párok, akiket nem zavart a korkülönbség

Marie és Picasso

Kálmán Imre kétszer vette el ugyanazt a nőt

A zeneszerző, ahogyan az operettjeiben hallhatjuk, úgy a való életben is abban hitt, hogy a szerelemben nincsenek határok, és ha két szív egymásra talál, akkor bizony semmi sem állhat az útjukba. Kálmán Imre 47 évesen vett feleségül egy nála 25 évvel fiatalabb lányt, Verát. Ő volt Kálmán Imre egyetlen felesége egész életében, annak ellenére, hogy a művész kétszer nősült: mind a kétszer Verát vette el.

A fiatal hölgy ugyanis egy alkalommal elhagyta férjét, el is váltak, de hosszú távon nem tudtak egymás nélkül létezni, így újra összeházasodtak. Vera viccesen úgy válaszolt másodszor Kálmán leánykérésére, hogy “Tessék jól meggondolni, mert harmadszor nem házasodom”. De erre nem is volt szükség. Három gyermekük született, és Kálmán haláláig boldog családot alkottak. A zeneszerző halála után Vera negyven évet élt még, de soha nem ment újra férjhez.

Szerelem korhatárok nélkül – híres párok, akiket nem zavart a korkülönbség

Kálmán Imre és Vera

Idősebb férfi oldalán akart megállapodni Marilyn Monroe

A szexszimbólumként elhíresült színésznő sok hírességgel folytatott szerelmi viszonyt, leghosszabb ideig Arthur Millerrel tartott a kapcsolata. Együttlétüket a nyilvánosság több szempontból sem nézte jó szemmel. Az emberek valahogy nem tudták elfogadni, hogy a bohém, csitri kinézetű színésznő egy komoly, nála 11 évvel idősebb írót választott magának. Pedig ők ketten nagyon is jót tettek egymásnak. Miller segített leszokni feleségének a káros szenvedélyekről, Marilyn pedig végleg meg akart állapodni harmadik férje oldalán. Azt tervezték, hogy családot alapítanak együtt, de ez nem sikerült nekik, mivel a színésznő többször elvetélt. Végül öt év után nem a korkülönbség miatt váltak el, hanem mert a vetéléseket és a lelki traumákat nem tudták feldolgozni.

Szerelem korhatárok nélkül – híres párok, akiket nem zavart a korkülönbség

Fiatal lány döbbentette rá Ady Endrét, hogy rossz úton jár

A költő bohém életviteléről, botrányos kapcsolatairól regényeket lehetne írni, élete vége felé azonban mégis megtalálta azt a nőt, aki mellett végleg megállapodott. Az ifjú hölgy, Boncza Berta 17 évvel volt fiatalabb a költőnél, de ez egyáltalán nem zavarta őt, sőt ő kezdeményezte a kapcsolatot Adyval. Mivel a lány szülei hallani sem akartak házasságról az éjszakai életet imádó, iszákos, szoknyapecér költővel, így Ady és Csinszka, ahogyan a verseiben nevezte őt, szülői beleegyezés nélkül tartották meg a lakodalmukat.

Ady ekkor már nagyon beteg volt, életvitelének köszönhetően szifiliszt kapott, de az ifjú arát ez sem tántorította el a szerelemtől. Bár csak négy évet tölthettek együtt Ady haláláig, a fiatal nő rádöbbentette a költőt, mennyire másként is élhetett volna. De ekkor már késő volt, Ady életében nem a szerelem győzött, hanem a betegség.

Szerelem korhatárok nélkül – híres párok, akiket nem zavart a korkülönbség

Charlie Chaplin 2000 nő után talált rá a nagy Ő-re

A színésznek saját bevallása szerint több mint kétezer nővel volt kapcsolata élete során. Rajongott a fiatal hölgyekért, általában 20 év alatti szerelmei, barátnői voltak. Rengeteg botrányosra sikeredett viszonya közül a leginkább az verte ki a biztosítékot, amikor 54 évesen feleségül vette Eugene O’Neill drámaíró lányát, a 17 éves Oonát. A fiatal lány valósággal bálványozta az idősödő színészt, és az érzelmek kölcsönösek voltak, úgy tűnt, hogy a rengeteg félresikerült kapcsolat, együttélés, házasság, és a számtalan egyéjszakás kaland után Chaplin végre megtalálta az igaz szerelmet és boldogságot 37 évvel fiatalabb párja mellett. Nyolc gyermekük született, és 34 évig éltek együtt, Chaplin haláláig.

Ritkán látni ilyen fotót Chaplinről:

Szerelem korhatárok nélkül – híres párok, akiket nem zavart a korkülönbség

A hollywoodi sztároknál sem mérvadó a korkülönbség

Manapság is számos olyan hírességről tudni, akik a köztük lévő korkülönbség ellenére boldogan, harmóniában élnek. Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas között például 25 év a korkülönbség, házasságuk pedig már 16 éve tart. Rowan Atkinson, a legendás Mr. Bean nemrégen elvált feleségétől, de a 61 éves színészre gyorsan rátalált újra a szerelem, méghozzá egy nála 28 évvel fiatalabb színésznő, Louise Ford személyében. Peter Falk, alias Columbo szintén sokkal fiatalabb nőt vett feleségül: Shera Danese, a második feleség, 22 évvel volt fiatalabb Falknál, de szerelmük egészen a színész haláláig, 34 éven át tartott.

Szerelem korhatárok nélkül – híres párok, akiket nem zavart a korkülönbség

Még több kortalan szerelem az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top