Család

Sokat elárul a kapcsolatodról, hogy öleled meg a párodat!

Végig a szemébe nézel, vagy inkább belebújsz a nyakába? Esetleg megsimogatod a hátát? Bármilyen furcsa is, ezek a kapcsolatotok minőségéről árulkodnak!

“Az ölelés nem más, mint egy egyébként nagyon is alapvető emberi szükségletünk, az érintés kiterjesztése” – kezdi Kulraj, egy amerikai boldogságkutató. A szakember szerint a fizikai érintkezés bármilyen formája nemcsak az általános lelkiállapotunk, de az egészségünk szempontjából is kulcsfontosságú: nem véletlen, hogy egyre több országban ragaszkodnak ahhoz, hogy a szülők minél hamarabb kezükbe vegyék például koraszülött gyermeküket.

Az érintés szükséglete aztán nem ér véget a gyerekkorral. Sőt! Felnőttként is épp oly fontos, ráadásul a kivitelezése egy sor intim dolgot árul el személyiségünkről, a megérintett emberhez fűződő viszonyunkról vagy épp a kapcsolatunk minőségéről. Kulraj szerint mind közül az ölelés a leginkább árulkodó, épp ezért, ezt vesszük most górcső alá.

Alább mutatunk néhány példát ölelkezésre. Pörgesd végig a listát, és tudj meg még többet magadról és a kapcsolatodról!

1. A védelmező

Sokat elárul a kapcsolatodról, hogy öleled meg a párodat!

A biztonság a mindenük azoknak a pároknak, akik ebben a testhelyzetben ölelkeznek legtöbbször. Rendkívüli bizalmat éreznek egymás iránt, és mindennél fontosabb nekik, hogy gondoskodjanak a választottjukról. “Ha valaki védelmezi a hátadat, azzal azt jelzi, hogy minden áron megvéd téged, történjen bármi is” – mondja a szakértő.

2. A hátsimogatók

Sokat elárul a kapcsolatodról, hogy öleled meg a párodat!

Azok a párok, akik ebben a pózban ölelkeznek, szükségét érzik, hogy újra és újra megerősítsék párjukat az érzéseikről. A kedves simogatás náluk törődést és gondoskodást jelent. A szakember szerint a testhelyzet nagy nyitottságról és bizalomról árulkodik: “a hátunk az egyik leginkább védtelen testrészünk, ezért ha engedünk valakit hozzáérni, az komoly bizalomról árulkodik.”

3. A lassú tánc

Sokat elárul a kapcsolatodról, hogy öleled meg a párodat!

Ez a testhelyzet elsősorban szenvedélyről árulkodik, és az esetek többségében a friss szerelmesekre jellemző. Azt jelenti: “Ha épp nem egy dolgozatot írok, vagy egy szerződést írok alá, rád gondolok” – mondja Kulraj, majd hozzáteszi, ha egy hosszú távú kapcsolatban megmarad ez az ölelés, az biztos jelzése annak, hogy a szenvedély még mindig ott van köztük.

4. Szemtől-szembe

Kép forrás: Littlethings/Heeral Chhibber
Kép forrás: Littlethings/Heeral Chhibber

Ez a fajta ölelés a szakértő szerint nem más, mint a lelkek kapcsolódása: mindegy, hogy a többi testrész milyen helyzetben van, a legfontosabb úgyis a szemkontaktus. A testhelyzet mély érzelmekről tanúskodik, és olyan kapcsolatról árulkodik, melyben a felek tisztában vannak választottjuk jó és rossz tulajdonságaival egyaránt. “Az ilyen kapcsolatok gyakorlatilag megingathatatlanok.”

5. A híd

Sokat elárul a kapcsolatodról, hogy öleled meg a párodat!

Ha az ölelkező feleknek csupán a felsőteste ér össze, az alsó nem, akkor “híd” típusú ölelésről beszélünk. Nem igazán jó jel ez egy kapcsolatban, azt jelzi ugyanis, hogy egyik fél sem kíván sokkal mélyebben belevonódni a kapcsolatba, mint amennyire már benne van.

Olvass még többet az ölelésről az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top