Család

Halott újszülötett találtak a repülőgép vécéjében

Halott újszülött holttestét találták a Qatar Airways légitársaság egyik repülőgépének vécéjében. A takarítószemélyzetnek tűnt fel a vécépapírba csomagolt kisbaba.

Az újszülött kisbabát az indonéziai főváros, Jakarta Soekarno-Hatta nemzetközi repülőterén várakozó egyik repülőgép illemhelyiségében találták. A koraszülött baba holttestét vécépapírba csomagolták.

Egyelőre nem tudni, a babát édesanyja a gép fedélzetén hozta-e világra vagy valahogyan felvitték a repülőre. Az indonéz hatóságok egy nőt rendőri felügyelet alatt kórházba vittek, orvosok megvizsgálják, és ha állapota engedi, gyanúsítottként kihallgatják. Azt ugyanakkor nem közölték, a letartóztatott indonéziai nő összefüggésbe hozható-e a halott kisbabával.

Mindössze annyi tudható, a nő indonéz vendégmunkás. Nagyon sok indonéziai ember vállal ugyanis munkát a gazdag közel-keleti országokban, így Katarban, Szaúd-Arábiában vagy Bahreinben. A nők általában bejárónőként dolgoznak, és a külföldön megkeresett pénzt hazaküldik családjuknak.

A világ legnépesebb muszlim országának számító Indonéziában az abortusz illegális, kivéve akkor, ha az anya élete múlik rajta. A nemi erőszak vagy a magzat fejlődési rendellenességének bizonyos eseteiben is engedélyezik a terhességmegszakítást a magzat hathetes koráig. A délkelet-ázsiai országban a hajadon nők esetében különösen bonyolult a helyzet, esetükben ugyanis a legtöbb kórház és orvos nem is hajlandó elvégezni az abortuszt. Jogvédő csoportok korábban már többször felszólították az indonéz kormányt, módosítsa az abortusztörvényt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top