Család

“Köszönöm, hogy nem sz@rtok a gyerekeimre” – gyermektelen barátainak írt a háromgyerekes nő

A szókimondó ausztrál anyuka azért ragadott billentyűzetet, hogy elmondja, milyen sokat jelentett neki az, hogy barátai a gyerekei születése után se szívódtak fel.

Constance Hall neve nektek is biztos ismerősen cseng. Többször is írtunk már róla. Nem véletlenül. A szókimondó háromgyerekes ausztrál mamiblogger immár évek óta motiválja, inspirálja és bátorítja a világ anyukáit, onnan kezdve, hogy szeressék a szülés utáni testüket, egészen a bűntudatmentes anyaságig.

Constance legutóbb is egy megható posztjával került a lapokba: bocsánatot kért attól a ruhaboltos eladótól, akinek kedves tanácsát testgyalázásnak hitte, és most újra egy könnyfakasztó poszttal jelentkezett, amiben a gyerektelen barátainak mond köszönetet azért, hogy kitartottak mellette a legnehezebb időszakban is.

My heads growing a head.

constanceandtribe (@mrsconstancehall) által közzétett fénykép,

 

“Kedves gyerektelen barátaim… köszönöm, hogy nem sz@rtok a gyerekeimre. Hogy eljöttök a gyerekzsúrokra, nem azért, mert a gyerekeitek elrángatnak, hanem mert tényleg el akartok jönni. Hogy nevettek a kicsik történetein, nemcsak azért, mert szerintetek így illik, hanem azért, mert tényleg szórakoztatónak találjátok őket.”

A posztból kiderül, Constance néhány barátja tudatosan döntött úgy, hogy nem vállal gyereket. “Tisztelem az elhatározottságotokat” – írta nekik, majd hozzátette, vannak olyan barátai is, akiknek – hiába próbálkoznak kitartóan – egyszerűen nem adatik meg a gyermekáldás. “Nem tudom elmondani, mennyire hálás vagyok, hogy ennek ellenére sem féltékenyen vagy keserűen, hanem nyitott szívvel közeledtek felém és a családom felé.”

Az internet természetesen most is, mint mindig, megőrül Constance posztjáért. Eddig 17 ezren osztották meg, és 15 ezren kommentelték az írást.

Olvass még többet a barátságról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top