nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Szüleitől lopott az iskolai zsarolóktól rettegő gyerek

Szüleitől lopott az iskolai zsarolóktól rettegő gyerek

Az általános iskolás fiútól újabb és újabb összegeket zsarolt ki két iskolatársa.
NLCafé
f Ajánlom

Egy 16 éves és egy nála fiatalabb diák idén februárban egy gyöngyösi általános iskolában elkapta egy gyermekkorú iskolatársát, a mosdóba vitték és ott lökdösés, rugdosás közepette megfenyegették, hogy ha nem visz nekik másnapra ötezer forintot, akkor megverik.

A fiú a spórolt pénzéből adta át nekik az összeget, mire az elkövetkező napokban zsarolók újabb és újabb pénzeket követeltek tőle. Emiatt a gyerek megtakarított pénze rövidesen elfogyott, ám annyira rettegett, hogy a szüleitől is lopott pénzt azért, hogy ki tudja fizetni a zsarolóit.

Előfordult olyan is, hogy a két fiú az egyik szünetben a sértett fejét nekiszorította az iskola földszintjén található italautomatának, miközben a kezét hátracsavarták, és azzal fenyegették, hogy ha nem viszi a pénzt, akkor “meghal”. A bántalmazásnak akkor egy tanár vetett véget.

A fiú pár nap múlva aztán beszámolt a szüleinek a megpróbáltatásairól, és sírva bevallotta nekik, hogy a fenyegetések hatására több ezer forinttal meglopta őket. A szülők ezután a rendőrséghez fordultak.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a 14. életévét betöltött fiatalkorú elkövetőt folytatólagosan megvalósított, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja, és indítványozta, hogy a bíróság próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint 35.000 Ft erejéig alkalmazzon vele szemben vagyonelkobzást is, tekintettel a bűncselekmény elkövetése folytán bekövetkezett jogtalan vagyongyarapodására.

ugyeszseg.hu

Megosztás Facebookon