Család

“Cégvezető keres csinos asszisztenst, akivel néha szexuális kapcsolatot létesítene”

Az elég váratlan, amikor az önéletrajzodra az a válasz, hogy minden oké benne, csak egész alakos fotó kéne rólad. A professzionális munkaközvetítő oldalakra gyakran felkerülnek ugyancsak kétértelmű állásajánlatok…

Néhány évvel ezelőtt vadul munkát kerestem, és akkoriban az volt a mániám, hogy remek személyi asszisztens lennék egy nagy cég vezetője mellett, amolyan »megoldó-ember«, semmiképpen nem titkárnő. Baromi sok álláshirdetést elolvastam, amíg ráakadtam a megfelelőre, ami egészen feldobott, hiszen pont arról szólt a szövege, amire én vágytam” – mesélte Katalin az NLCafénak.

“Egy cégvezető keresett benne asszisztenst, tök jó fizetésért, azonnal írtam is neki, csatolva az önéletrajzomat. Az egyetlen fura dolog a fizetés volt benne, mert azt túl magasnak találtam, de ez nem keserített el, sőt. A következő meglepetés akkor ért, amikor két óra elteltével maga a »főnök« válaszolt, és azt mondta, hogy szívesen találkozna velem egy személyes elbeszélgetésre. Megírtam, hogy oké, hol és mikor, erre viszont azt írta, hogy előbb küldjek egy fotót magamról, de mindenképpen egész alakosat.

Még ez sem volt meglepő, általában kérnek mindenhol fotót, mondjuk nem egész alakosat, de arra gondoltam, hogy nyilván dekoratív asszisztenssel akar villogni a konferenciákon, szóval keresni kezdtem. Gyorsan rájöttem, hogy csak olyan egész alakos képem van, amin rajta van más is, leginkább a gyerekeim, de ezen én gyorsan túlléptem, és küldtem egy fotót, amin a kislányommal együtt ácsorgunk. Azért odaírtam a fotó mellé, hogy bocs, de hirtelen csak gyerekes képet találtam.

Azonnal jött a válasz, hogy neki ez nem gond, tetszik a kép, mikor találkozunk, majd megkérdezte, hogy van-e férjem. Ez kezdett kicsit fura lenni, mondtam, van. Aztán megkérdeztem, hogy neki ez gond? Mire azt válaszolta, hogy sem a gyerek, sem a férj nem akadály, kérdés, hogy a férjemnek nem gond-e. Na, itt komolyan gondolkodóba estem: valójában ekkor esett le, hogy talán többről van itt szó, mint puszta munkáról. Akkor kedvesen azt írtam, hogy szerintem mégsem én vagyok a megfelelő jelölt erre a pozícióra, de később megbántam, hogy nem kértem tőle egy képet, és nem folytattam a levelezést.

Ugyanis igazán kíváncsi lettem volna arra, hogy néz ki az a pasi, aki gazdag és intelligens – ez világosan kiderült a válaszaiból –, és mégis így keres magának szeretőt. Persze lehet, hogy egy jóképű fickó volt, csak egyszerűen túl elfoglalt ahhoz, hogy másképp szerezzen magának partnert… Ez már rejtély marad, mindenesetre nagyon megnéztem utána az álláshirdetéseket, nincs-e benne bármilyen félreérthető utalás, vagy nem túl magas-e a bérezés.”

“Az ideális jelölt a munka mellett nyitott az intimebb, diszkrétebb nexusra is a vezetővel szemben” ez áll egy másik álláshirdetésben, jelentsen ez bármit. Illetve olyan sok mindent mégsem jelenthet: nyilván hajlandónak kell lenni egyebekre is a munkán kívül. Az egyebek tárháza persze igen széles: lelkes, baráti ölelés reggelente, esetleg meg kell simogatni a főnök arcát, amikor mindent jól csinál, vagy csak meg kell hallgatni a bánatát, szorosan mellette ülve a kanapén, é simogatni a kezét. Vagy jelenthet ennél is többet: például egy-egy forró menetet napközben az irodában, esetleg “csak” orális szexet.

Kinek mi tetszik, ízlés szerint. Ahogyan minden munka, úgy ez is nyilván megállapodás kérdése: az egyik fél elmondja, hogy mit vár a fizetésért cserébe, a másik vagy bólint, vagy több pénzt kér és bólint, avagy elképzelhetetlennek tartja az intim viszonyt a főnökével, és nem vállalja el a munkát. Ennél több variációt én nem látok a dologban, bár lehet ezeket a verziókat még árnyalni… Nekem inkább az a fura, hogy a szerető-asszisztenst egy nyilvános hirdetésben keresi a főnök.

Persze többször is előfordulnak hasonló álláshirdetések, és biztos vagyok abban is, hogy előbb utóbb jelentkező is akad:

“Cégvezető keres csinos, egy idegen nyelvet legalább középfokon beszélő, 20 és 35 év közötti személyi asszisztenst, aki rendelkezik otthon számítógéppel, és a napi adminisztrációs munka elvégzése mellett havi 350 ezer forintos fizetésért alkalmanként szexuális kapcsolatot is létesít főnökével. Fényképes jelentkezők előnyben.”

Ez már egy másik hirdetés – és bármilyen meglepő a szövege –, a jó erkölcsöt sérti csak, de nem ütközik törvénybe. A fenti álláshirdetések azonban nem becsapósak, aki arra jelentkezik, számíthat rá, hogy előbb-utóbb szóba kerül némi szex. 

Még több fura hirdetésekről: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top