Család

Részegen a nagyanyjára gyújtotta a házat

A nagymamán kívül a tettes fogyatékkal élő nagynénje is a felgyújtott házban volt.

A 23 éves fiú, akit a nagymamája nevelt fel, 2015 tavaszán szokott rá az italra, erőszakos viselkedése miatt pedig el kellett hagynia Sopronhoz közeli községben lévő nagyszülői házat. Oda azonban rendszeresen visszajárt, és ételt, illetve pénzt követelt nagymamájától és fogyatékkal élő nagynénjétől, illetve azzal fenyegette őket, hogy elteszi őket láb alól, rájuk gyújtja a házat.

2015 augusztus végén egy éjjel, miután megivott 13-14 üveg sört és két röviditalt, úgy döntött, hogy bosszút áll hozzátartozóin, mert nem bántak vele megfelelően. A nagymamája házához ment, benyomta a kertkaput, és elővette a fűnyíráshoz használt benzint. Ezt a bejárati ajtóra locsolta, majd rágyújtott, az égő cigarettát pedig a benzinre dobta. Mindezt úgy, hogy tudta: a házban két gázpalack is van.

Egy darabig nézte a feltörő lángokat, majd a lakására ment, és lefeküdt. Később ismeretlen helyre távozott.

Az elkövető nagynénje észlelte a tüzet, felkeltette az édesanyját, és még ki tudtak menekülni az égő házból. Otthonuk azonban lakhatatlanná vált, a tűzkár kijavításához szükséges összeg több mint 7 millió forint.

Az ügyészség az elkövetővel szemben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat.

ugyeszseg.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top